Подкрепете имунитета с правилните витамини и микроелементи

Имунната система е изключително важна за всеки организъм. Тя го защитава от вредни вещества, микроби и клетъчни промени, които могат да причинят разболяване.

Започва да работи още в първите часове след раждането. И не спира да се усъвършенства до края на живота ни.

Докато имунната система работи гладко, дори не я забелязваме, всичко е наред. Но ако престане да функционира правилно, се разболяваме.

Основните ѝ задачи са да се бори с болестотворни микроби (патогени) като бактерии, вируси, паразити или гъбички; да разпознава и неутрализира вредните вещества от околната среда; и да се съпротивлява на болестотворните промени в тялото ни.

Нашата възраст, начин на живот, факторите на околната среда и болестите са заплаха за доброто здраве.

Затова имунната ни система, която се състои от сложна мрежа от координирани биологични реакции, е постоянно активна. Но тя трябва да бъде подпомагана правилно с енергийни източници и основни микронутриенти. Те служат като ко-фактори в развитието, поддържането и изразяването на имунния отговор.

Ниските нива на витамини, минерали и микроелементи намаляват имунитета, предразполагайки хората към инфекции. А те от своя страна влошават хранителния статус на човек, което води до затворен кръг.

Микронутриентите допринасят за естествената защита на тялото на три нива. Те поддържат физическите бариери (кожа/лигавица), клетъчния имунитет и производството на антитела.

Доставянето на дефицитните витамини и микроелементи с балансирана диета или хранителна добавка може да възстанови имунната функция.

Важна роля в производството и активирането на имунните клетки играят витамините C и D, и микроелементът цинк. Витамин D допринася за нормалното функциониране на имунната система. Витамин C е антиоксидант и подпомага за правилното образуване на колаген и чрез това за поддържане на нормалното състояние и функция на кожата. Цинкът също е антиоксидант, който играе роля в деленето на лимфоцитите – клетките, имащи важна роля за имунитета.

Студеното време може да намали нивата на витамин C, а производството на витамин D е занижено, заради липсата на слънчева светлина. Набавянето им  през зимата е много важно.

Новият Супрадин® Имуно осигурява тройна подкрепа за имунната система на цялото семейство. Тази специално създадена хранителна добавка с клинично тествана висока доза витамин C, D и цинк подпомага имунната система, когато дните станат студени, а настинката и грипът са реална заплаха.

Взимайки по една ефервесцентна таблетка с вкус на портокал дневно всеки човек над 12 години може да подпомогне естествените си защитни сили и да се възстанови по-бързо от настинката и грипа.

Витамин С има важна роля за функцията на имунната система. Той е не само ценен антиоксидант, но и съществена част от синтеза на колаген в нашата кожа. В резултат на това допринася за стабилна кожна бариера и формира първата линия на защита срещу микроби и бактерии. Освен това подпомага усвояването на желязото и цинка.

Витамин D е от съществено значение за усвояването на калций и за цялостното здраве на костите. Но витамин D е много повече от това – той изгражда имунитета и помага в борбата с инфекциите, като регулира активността на имунните клетки, които предизвикват антимикробни реакции.

Цинкът е важен в почти всички аспекти на имунната система. Помага на клетките на кожата и клетките, покриващи нашите органи, да предотвратят навлизането на патогени; поддържа тимуса и костния мозък, които са отговорни за генерирането на имунни клетки, които функционират нормално.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *