Звезди

Рами Малек – историята преди успеха

Рами Саид Малек е роден през 1981 г. в семейството на египетски емигранти, преместили се в САЩ през 1978 г. Има брат близнак – Сами, който преподава английски език, и сестра – Ясмин, която е лекар в Бърза помощ.

„Когато бях дете, татко ни събуждаше с брат ми посред нощ и до сутринта ни говореше на арабски, за да не забравим езика“,

спомня си Малек.

 

С брат си и сестра си

 

Родителите го записали в юридически колеж, въпреки желанието му да стане актьор. Но той пък се записал в театралния кръжок, който бил посещаван от още една звезда – Кирстен Дънст.

Рами разказва в интервю за Guardian, че родителите му смятали актьорската професия за неблагонадеждна.

В сцена от сериала „Войната вкъщи“

Когато обаче получил роля в моноспектакъл, след представлението баща му отишъл при него и му казал: „Ако искаш да бъдеш актьор, бъди!“

След като завършил училище, постъпил в университета и взел бакалавърска диплома по изобразителни изкуства. През 2006-а се снима в „Нощ в музея“ в ролята на фараона.

Положителни отзиви Рами получава и след играта си в „Тихият океан“, където е войник, сражаващ се във Втората световна война. „Мислех, че това е пикът в кариерата ми“, споделя по-късно звездата.

 

„Тихият океан“

Когато му предложили да изиграе Фреди Меркюри, Малек мислел, че няма да се справи. Но след няколко окуражителни думи, много уроци по пеене и хореография, и друга подготовка, ролята се получила.

Всеки ден преди снимките Рами отделял по два часа за грим и преобразяване.

В ролята на Фреди

Филмът „Бохемска рапсодия“ взе най-големите кинонагради – „Грами“ и „Оскар“. И промени личния живот на Малек, срещайки го с любовта на снимачната площадка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *