ЗдравеНовинки

Рецепта на Димков гони грипа за отрицателно време

Навлязохме в сезона на настинките и грипа. Според проф. Кантарджиев, се наблюдава увеличение на респираторните инфекции. Той очаква епидемично разпространение на грипа през декември, а пикът на заболяването ще бъде в края на февруари – началото на март.

Миналата седмица в Националния център по заразни и паразитни болести беше типизиран първият грипен вирус – тип А. Най-вероятно това ще бъде преобладаващият щам, посочи Кантарджиев пред БНР.

Проф. Кантарджиев подчерта, че грипният вирус се подценява, а той води до бактериална пневмония при всеки десети заболял и до вирусна грипна пневмония, която изисква болнично лечение, при 1 от 1000 души. Той добави, че в последните месеци се наблюдава изостряне на хроничните синузити.

Затова днес споделяме с вас рецептата на народния лечител Петър Димков, която бързо гони вирусите.

Вземат се по 50 г от следните билки: агримония, борови връхчета, великденче, листа от коприва, жълт кантарион, жълт равнец, широколистен живовляк, листа от горска ягода, листа от малина, миризлива лазаркиня, орехови листа и листа от френско грозде. Смесват се много добре. От готовата смес се вземат 2 супени лъжици и се запарват в 500 мл кипяща вода,
след което се оставят на тих огън за 10 минути. След като изстине отварата се прецежда и се пие сутрин, обед и вечер по 75 мл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *