Красота

Само тук: 18 правила за безупречен грим

Професионалистите казват, че всеки проблем може да бъде решен с помощта на грима така, както всяка красавица може да се превърне в чудовище след няколко неправилни щрихи.

Безупречният грим има своите правила, които трябва да бъдат спазвани, за да бъдат и резултатите наистина добри. Всичко започва с идеалната, гладка, добре почистена и подхранена кожа.

Съвет 1: Първият продукт, от който се нуждаете, е подходящ за вашата кожа фон дьо тен. Той трябва да хармонира на цвета на лицето, за да изглежда максимално естествено. За да изберете своя цвят, нанесете от фон дьо тена на линията на брадичката. Минута по-късно, когато продуктът се затопли до температурата на кожата, ще установите дали тонът му е подходящ за вашата кожа.

Съвет 2: Ако не можете да прецените кой е вашият цвят, изберете по-светъл нюанс. Така лицето ви ще засияе.

Съвет 3: За да се избавите от неприятната умора, изписана на лицето ви, замаскирайте тъмните кръгове под очите с помощта на коригиращ стик с една идея по-светъл от кожата ви. Изберете златист нюанс за по-свеж и сияен вид.

Съвет 4: Цветът на пудрата трябва да съвпада с естествения тен на лицето или на бъде малко по-светъл.

Съвет 5: Колкото по-тъмна е кожата, толкова по-силен тон на руж трябва да изберете.

Съвет 6: Добре е да използвате руж с два оттенъка – по-тъмен, за да подчертаете формата на лицето, и по-светъл – за повече свежест.

Съвет 7: Пристъпвайки към грима на очите, трябва да си спомните златното правило на професионалистите: сенките в светли тонове увеличават зрително и подчертават очите, тъмните – умаляват и прикриват.

Съвет 8: Използвайте светли и тъмни цветове – първите нанесете под брадичката, а вторите – от вътрешността на лицето навън.

Съвет 9: Можете да подчертаете меко линията на клепача и да придадете обем на миглите с молив за очи.

Съвет 10: Черната спирала, придаваща обем, е класически избор.

Съвет 11: Ако решите да използвате цветна спирала, тя трябва да контрастира с цвета на очите. Кафявата стои добре на сини и сиви очи, сивата и синята – на кафяви и зелени очи.

Съвет 12: Най-яркият цветен акцент на лицето трябва да са устните. Заложете на силен цвят червило. Актуално сега е яркочервеното.

Съвет 13: Преди да сложите червилото обаче, очертайте желания от вас контур с молив за устни, който ще предотврати евентуално размазване и излизане извън очертанията на устните.

Съвет 14: Според съвременните тенденции моливът за устни трябва да е един тон по-светъл от червилото или безцветен. Безцветният се препоръчва, когато червилото е в пастелни тонове.

Съвет 15: Най-добре е да нанесете червилото с помощта на специална малка четчица. След това леко притеснете към устните салфетка, за да попиете излишното количество. Напудрете и нанесете червило за втори път.

Съвет 16: Изберете червило, което да отива на цвета на лицето ви дори, когато сте без грим. Яркото червило изисква по-сдържан макияж и обратното.

Съвет 17: Цветът на червилото трябва да е в хармония и със сенките за очи.

Съвет 18: Блясъкът за устни можете да нанесете върху червилото или направо върху устните.

Това е. Сега се погледнете в огледалото. Красива сте, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *