Саня Жекова дава съвети за безопасно движение в планината

„Теория, загрявка и спорт“ – това са трите основни златни правила за Александра Жекова.

Най-добрата българска сноубордистка за втора поредна година ще бъде е част от най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене в страната. Но този път ще се включи в „теоретичната“ част.

Демонстрацията и обучение по планинско ориентиране, заедно с местния клуб в к.к. Пампорово, ще даде най-безценния урок на всички – как може да спортуваме зимата и да се движим безопасно в планината.

Така ще можем да се насладим на своето любимо зимно занимание и да се грижим за себе си, планината и околните. Александра Жекова ще очаква всички на 6 март от 10.00 ч. в Пампорово (Студенец), за да бъдат добрият пример за тях и техните близки. А тъй като спортът е в кръвта ѝ, след урока по безопасно движение в планината, Александра, заедно с нейния детско-юношески клуб и местните клубове по сноуборд, ще обменят опит и ще тренират и демонстрират умения на борда заедно.

Балансът е най-важен

Трябва да търсим баланса във всичко, което правим“, посъветва Александра Жекова. И коментира, че се радва, че все повече хора избират планината като дестинация за активности.

Именно поради тази причина тя се включва за поредна година в Нестле за Живей Активно!, за да вдъхнови повече хора да избират активния начин на живот и да докажем, че и през зимата можем да се движим.

Освен в спорта, всеки един от нас трябва да постигне и баланс в ежедневието си, стартирайки с правилно и разнообразно хранене.

Нутриционисти съветват да обърнем специално внимание на хранителните навици през зимата, защото сме склонни да ядем по-малко пресни зеленчуци, да се движим по-малко на открито и да сме по-малко изложени на слънце.

Всички тези фактори могат да доведат до напълняване и нарушена имунна система, която се нуждае от правилната доза витамин С и D, за да се бори срещу сезонните заболявания. Зеленчуците и плодовете трябва да присъстват в храната ни през цялата година, а супите са чудесен начин да ги включим в менюто на цялото семейство през зимата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *