LoveTeх

Съвсем скоро роботът Феникс ще чисти вместо вас (видео)

Фирма от Ванкувър работи върху хуманоиден робот на име Феникс, който, когато бъде пуснат в продажба, ще следва нашите команди у дома.

„В дългосрочен план най-големият пазар, който някога е съществувал в историята на бизнеса и технологиите, е пазарът на труда.“, коментират от фирмата. И точно натам са се насочили технологичните гиганти.

Не е ясно точно кога роботът, който ще пере вместо нас или ще чисти баните ни, ще бъде пуснат в продажба. Но освен тази компания от Ванкувър, десетки други компании от цял ​​свят работят върху точно този вид роботи -които ще вършат работата на домашната помощница.

В Обединеното кралство Dyson вече инвестира в изкуствен интелект и роботика, за да помогне с домакинската работа.

Може би най-известната компания на пазара е Tesla, производителят на електрически автомобили, собственост на Илон Мъск. Компанията работи върху хуманоидния робот Optimus, който, според Мъск, може да бъде наличен в търговската мрежа след няколко години.

Е, дами, съвсем скоро ще можем спокойно да си пием кафето, докато Феникс или Оптимус чистят с прахосмукачката, прибират прането или гладят бельото ни…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *