Красота

Slow Beauty: здравословният път към красотата

Сигурно сте чували за Slow Life – философията, чийто последователи се стремят към забавяне на ритъма на живот, връщане към общочовешките ценности и удоволствието от ежедневните дейности.

Концепцията Slow Beauty е част от Slow Life и се основава на седем правила, които ще ви помогнат да изпълните ритуала по поддържане на красив външен вид с радост, любов и удоволствие.

Уважаваме СПА традициите. „Отношението на всички хора към сивите коси е едно и също – те смятат, че издават възрастта. Но ако сивите коси се появят на 25 или 30 години? Какво да правим тогава? Можете да ги боядисвате или да ги подчертаете, казват специалистите. Съвременната СПА култура води началото си от древните традиции за лечение с вода. Затова ние уважаваме спа-центровете, които ни позволяват да се докоснем до древната традиция и създаваме СПА обстановка и атмосфера у дома.

Привърженици сме на осъзнатото потребление. Купувайки козметичните си продукти вземаме предвид не само ефекта, който ни обещават рекламите, но и натуралността и безопасността на съставките, етичното поведение на производителя и отношението към околната среда.

Преоткриваме древните традиции и ритуали.
Красотата на първо място се базира на здравето и хармонията. Обръщайки внимание на древните културни традиции като аюрведа, хомеопатията, а също и здравословното хранене, ние откриваме естествения път към красотата.

Вслушваме се в ритъма на природата. Живеем в хармония с природата и естествените биологични ритми, усещаме пулса на живата природа.

Медитираме.
Редовната медитация укрепва имунната система, съхранява свежия вид, успокоява нервната система, полезна е за мозъка.

Себеизразяване. То дава увереност, чувство за свобода, увеличава творческата енергия, дарява радост и удоволствие от живота.

Настройваме се за дълъг път. Slow Beauty не е временна практика, не е диета, нито детоксикираща практика. Това е светоусещане, което или приемате, или не, пише Jiveizeleno.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *