Новинки

София ми е Италия! В следващите три дни

София става същинска Италия този уикенд – от 13 май, петък, до 15 май, неделя.

Столицата ни ще се превърне в „малка Италия“, като преобрази изцяло един от емблематичните площади в центъра. Прочутият площад „Славейков“ ще се превърне в Piazza Moretti.

Повод за трансформацията е приветстването в България на любимата бира на италианците – Birra Moretti.

В сърцето на италианския живот се крие неписаното правило, че насладата от добрата храна винаги е споделена в добра компания и с добра бира. Piazza Moretti ще се превърне в истински фестивал на италианската култура, като предложи на посетителите най-доброто от света на кухнята, музиката, забавленията и пивото.

Още със старта на събитието в петък от 17:00 часа един от най-известните италиански шефове у нас – Лео Бианки, ще разкрие тайните на приготвянето на автентична паста.

Гостите на Piazza Moretti ще могат да се насладят още на традиционна пица и прясно изпечени панини, които да им донесат пълно блаженство с глътка от любимата италианска лагер бира.

Кулинарните изненади обаче не свършват с тях, защото за десерт традиционна gelato количка ще бъде заредена със специален сладолед с вкус на Birra Moretti.

Освен изкушения от местната кухня, любителите на италианската култура ще могат да вкусят духа на италианската свобода или онзи час от деня, който местните наричат „Аперитиво“. Това е времето, в което в Италия вече работата е приключила и е време за „по питие“ и леко предястие в компанията на приятели.

Разбира се, ще има и италианска музика на живо. Площад „Славейков“ пред Столична библиотека ще оживее и с италиански танци, в които всички присъстващи ще имат възможността да се включат.

Гостите ще могат да се насладят на италианската атмосфера и да бъдат част от програмата в петък от 17:00 до 22:00 часа, както и в събота и неделя от 12:00 до 21:00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *