КрасотаНовинки

Не пестете време от грижите за косата

Ако искате да имате здрава, блестяща и достойна за реклама коса, отделяйте й достатъчно време. И не правете грешките, които допускат голяма част от дамите.

Грешка 1. Използвате балсам само върху връхчетата на косата. В действителност чупливата коса се нуждае от ежедневно подхранване и употреба на балсам. Използвайте продукти с лека текстура, които хидратират и укрепват косъма, а не го утежняват.

Грешка 2. Не използвате термозащитни продукти. Много е важно преди да включите сешоара или машата, да нанесете съответния продукт, който ще предпази косата ви от горещите уреди. Иначе косата ви ще стане прекалено суха и чуплива.

Грешка 3. Пропускате ежедневното дълбоко подхранване. Повечето представителки на нежния пол използват неправилно своя балсам. Първо, добре е той да бъде от една серия с шампоана и да отговаря на типа коса, която ще третирате. Второ, важно е да го използвате всеки ден, защото липсата на достатъчно витамини и подхранващи съставки може не само да увреди косъма, но и да доведе до косопад, промени в цвета.

Грешка 4. Търкате косата прекалено грубо. Независимо дали трябва да излезете бързо или имате цял ден пред себе си, не бързайте със сушенето на косата. Първо попийте нежно с хавлиената кърпа, по възможност леко затоплена. След това нанесете съответните продукти за грижа и накрая изсушете с уреда.


Грешка 5. Когато косата ви е заплетена, използвате гребена прекалено силово.
Бъдете търпеливи. Всички искаме да спестим време, но красотата и здравето на косата ви изискват повече внимание. Ако е прекалено заплетена започнете от краищата към корените. Препоръчително е да използвате широк гребен от натурален материал – например, дърво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *