Добра форма

Стегнете корема на плажа

Отпуската дава възможност да се отдели повече внимание на тази част от тялото, а когато тя не създава проблеми, всичко е наред.

Тонизирайте мускулите. През годината нямате много време за движение, а коремните мускули поддържат тези на гърба и осигуряват редовния транзит през червата. Стимулирайте ги, като изпълнявате несилови упражнения, които ще помогнат за по-добро снабдяване на кръвта с кислород и за отделяне на токсините. Ходете по ръба на морската вода на плажа, като държите тялото изправено, раменете отпуснати, мускулите на седалището и на корема стегнати. Плувайте по гръб (в морето или в басейна), като леко движите глезените. Водата има масажиращо действие.

Освободете се от напрежението. Стресът влияе на работата на червата, стомаха, коремът се подува. През отпуската имате възможност да се отпуснете. Легнете на плажната хавлия, вдишайте през носа и напълнете с въздух корема и гръдния кош. Задръжте за няколко секунди, издишайте, като свиете силно коремните мускули. След това масажирайте корема по посока на часовниковата стрелка, като плъзгате ръката по кожата или упражнявате леко натискане.

Детоксикирайте. В градски условия често се храним нередовно, хапваме нещо готово, с повечко мазнини. В резултат на това стомахът ни става уязвим, а в организма се натрупват токсини. По време на отпуската имате възможност да пречистите организма. Пийте голяма чаша вода веднага след като се събудите и изяжте 3-4 сушени сливи. Приготвяйте храната с пресни продукти и обръщайте внимание на бавното дъвчене, за да предотвратите подуване на корема. Старайте се по възможност да се храните в определени часове и избягвайте лакомства между редовните хранения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *