БГ Личности

Стоичков заведе половинката си в Гранада

Христо Стоичков сподели кадри от Гранада, на които позира с половинката си Мариана. От снимките става ясно, че с тях е била и една от дъщерите им.

Гранада е провинция в южна Испания, част от автономна област Андалусия. Граничи с провинциите Кордоба, Хаен, Албасете, Мурсия, Алмерия и Малага, както и със Средиземно море на юг.  В централната административна част на града живеят малко над 200 хиляди души. Градът е разположен на един час път от крайбрежието на Средиземно море, а от другата страна е в полите на планината Сиера Невада. През него минават четири реки.

Една от най-големите забележителности е дворецът „Алхамбра“, наследство от маврите. В превод „Алхамбра“ означава „червената крепост“. От крепостта се разкрива красива гледка към града и към т.нар. „бял квартал“ Албайсин, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за културното наследство. Друга забележителност, която си струва да видите, е катедралата. Определят я като като един от най-големите символи на испанския ренесанс, заедно с двореца Ел Ескориал в Мадрид.

Преди броени дни Стоичков откри своя Зала на славата в столицата, а преди това отвори и няколко магазина на марката си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *