Красота

Тест: Какви продукти подхождат на кожата ви?

Отговорете на посочените въпроси и ще разберете какви козметични продукти ви подхождат, за да бъдете винаги неотразими.

1. Сутрин никога не пропускате:
а) да закусите;
б) да глътнете витамин С;
в) да изпиете плодов сок;
г) да вземете ампула с минерали.

2. Никога не заспивате без:
а) маска за лицето;
б) подхранващ крем за лице;
в) старателно почистване на грима;
г) околоочен крем.

3. Най-важният за вас козметичен продукт е:
а) защитен фон дьо тен;
б) розова пудра;
в) молив за очи;
г) червило и молив за устни.

4. В козметичен салон ще предпочетете да ви правят:
а) пълна процедура с маска;
б) масаж шиацу;
в) почистване на кожата;
г) масаж за отслабване.

5. Ядете много:
а) у дома;
б) готови храни;
в) плодове и зеленчуци;
г) на ресторант.

6. Според вас кожата ви е:
а) тънка;
б) повехнала;
в) започва да се отпуска;
г) не е гладка и свежа.

Резултати:

Повече “а”: Вие сте тип “перла”.
Кожата ви е много хубава, но никога не се отказвате да използвате козметични продукти, за да я поддържате блестяща, свежа, кадифена. Перлата и седефът винаги са се ползвали с привилегировано отношение, що се отнася до въздействието им. Известно е, че това се дължи на съдържащите се в седефа протеини, които са съвсем идентични с тези в кожата. Предимства? Улесняват междуклетъчните връзки и активизират произвеждането на нови клетки. Това е тяхната несравнима способност за регенериране на клетките. Подхранващите свойства на екстракта от перлена пудра благоприятстват клетъчното обновяване, а протеините на соята ограничават отпускането й. Съдействат за подмладяването ѝ и я предпазват от свободните радикали. Протеините на перлената мида, които влизат в състава на кремове за подхранване, подмладяване и за премахване на бръчките, съдържат 16 идентични с колагена на кожата аминокиселини.

Повече “б”: Вие сте тип “злато”.
Кожата ви е мека и блестяща, но започва леко да се отпуска и се нуждае от навременни грижи, за да си възвърне свежестта. Златото е познато от векове в Китай и си е завоювало репутация на енергиен и защитен козметичен елемент. Под формата на микрочастици, които лесно се асимилират в кожата, то защитава клетките от окисляване, като подсилва механизма на естествената защита, който с течение на годините постепенно се изхабява. Златото значително подсилва и обновлението на кожните клетки, като същевременно улеснява тяхното хидратиране и прави кожата красива и блестяща. В някои кремове то се смесва и с водорасли, съдържащи седефени микрозлатни частици.

Повече “в”: Вие сте тип “полускъпоценен камък”.
Кожата ви е все още свежа, стегната, тонизирана. Страхувате се обаче, че замърсяването на околната среда, стресът и слънцето могат да я увредят. Вземете мерки, за да запазите младостта й. Светът познава от стари времена магическите свойства на полускъпоценните камъни. Вярванията в мистериозното вече са отминали и дойде времето на научните търсения. Козметиката откри отскоро тяхното ползотворно въздействие и ги включи в различни козметични продукти под формата на екстракти. Най-използваните понастоящем камъни са зеленият малахит, богат на мед, и розовият родохрозит, съдържащ висок процент манган. Зеленият малахит противодейства на свободните радикали, а розовият родохрозит ограничава вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху кожата. В съчетание с витамин Е, екстракт от еделвайс и хидратиращи елементи полускъпоценните камъни имат особено ползотворен ефект за запазване младостта на кожата.

Повече “г”: Вие сте тип “черен хайвер”.
Полагате големи грижи за кожата, но въпреки това тя започва да се отпуска и да губи тургор. Нуждае се преди всичко от богати на хранителни съставки продукти. Черният хайвер не е само хранителен специалитет. Съдържащите се в него аминокиселини са особено полезни за произвеждането на протеини за кожата, на първо място на колаген. Богатият набор от олигоелементи в черния хайвер е много важен за живота на клетките, за тяхното обновление и снабдяване с кислород. Реномирани козметични лаборатории го използват все по-често за произвеждане на продукти за подхранване и подмладяване на кожата. Последното изобретение е смесването на протеини на черния хайвер с протеини на спирулина – синьо водорасло с подчертани хранителни свойства, открити неотдавна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *