Тест: Обичате ли предизвикателствата?

Колко пъти ви се е случвало да се възхищавате на колежка, която се хвърля спокойно и без колебания към нова работа? Или на приятелка, която приема среща с непознат с надеждата най-сетне да открие мъжа на мечтите си? Нашият тест ще ви помогне да разберете как вие посрещате предизвикателствата.

1. Ваша много добра приятелка ви кани да прекарате уикенда на вилата й край морето. Как ще постъпите?

а) приемате с удоволствие и сте сигурни, че ще се забавлявате много; б) доволни сте, защото я познавате отдавна; в) поканата ви допада, но никога не сте били заедно за по-дълго време и се чудите дали ще се получи, затова търсите начин да отклоните поканата.

2. Има възможност да изживеете забавно приключение. Мислите си:
а) защо пък не, стига да срещнете подходящ човек, ще бъде прекрасно;
б) зависи от много неща, предварително няма как да се радвате;
в) подобни приключение с куп неизвестни в тях не ви допадат.

3. Как възприемате жълтия цвят: а) като лято, слънце, добро настроение; б) като нива със слънчогледи; в) като слънчев ден със синьо небе.

4. Къде според вас бихте си почнали най-добре?
а) на екзотично място с много непознати емоции; б) на круиз по река Нил, запознавайки се с нови хора; в) на интересно място, с отбрани гости и звездна клиентела.

5. Любимото ви занимание в парка е: а) да коментирате минаващите хора; б) да четете хубава книга; в) да си почивате, радвайки се на природата край вас.

6. На какво не можете да устоите: а) на чаровен и интересен мъж, който ви подлудява; б) на торта с ягоди и сметана, защото обожавате сладко; в) на сезонните намаления в мола.

7. Ако шефът ви предложи нова позиция в офиса: а) ще приемете, за да му докажетеу че можете да се справите; б) ще ви е страх да не се провалите; в) няма да ви е приятно, защото всъщност работата вече ви е омръзнала и вие отдавна се оглеждате за нещо ново.

8. Кое според вас е най-ценното ви качество: а) предприемчивостта; б) хъсът; в) съзнателността.

9. Можете ли да изневерите на партньора си: а) да, ако срещнете някого, с който да се чувствате по-добре и в когото сте лудо влюбени; б) мислите си, че не, по принцип, но не сте напълно убедени; в) не, защото знаете, че сте с човека, когото обичате и с когото искате да остареете.

10. Можете ли да запазите тайна, която много близка приятелка ви е поверила? а не съвсем, понякога се издавате; б) да, но трябва да положите много усилия; в) да, нямате проблем с това да си мълчите, когато са ви споделили нещо важно.

Резултати:

Повече отговори „а”: За вас предизвикателствата са нещо нормално. Никога не пропускате момента и сте на мнение, че човек трябва да опита от всичко, когато му се предостави възможност, а ако не му се предостави, да си я създаде. Вие сте предприемчиви, уважавате себе си и смятате, че животът е предизвикателство, с което можете да се справите. Искрени и спонтанни в отношенията си, вие обичате да сте заобиколени от хора, търсите нови емоции. Ако партньорът ви е интересен, правите всичко възможно да го задържите.

Съвет: Опитайте се да разберете какво ви мотивира да търсите непрекъснато предизвикателства. Ако причината е в някаква неудовлетвореност, опитайте се първо да се справите с нея.

Повече отговори „б”: Понякога сте склонни да търсите предизвикателства, понякога – не. Може би сте доволни от факта, че можете да се справите с всичко, но има моменти, в които ви липсват сили и убеденост да се впуснете в нещо ново. Тогава си давате сметка, че рискът е прекалено голям и предпочитате да се откажете. Обръщате прекалено голямо внимание на външния си вид, който често пъти е доста предизвикателен и зависи от настроението ви. За пъртньор търсите човек, който е в състояние да ви завърти главата с упорито ухажване. Ако той не го направи, вие поемате инициативата.


Съвет: Не бъдете толкова капризни. Хората, които не ви познават добре, няма да харесат променливите ви настроения.

Повече отговори „в”: Прекалено сте разсъдливи. Не сте склонни да се борите с предизвикателства. От малки сте научени да се доверявате на инстинктите и разсъдъка си, да обмисляте всичко добре и да го гледате от всички възможни страни преди да предприемете нещо. Така сте си спестили доста разочарования и неприятности. Но пък дали сте доволни от този прекалено премислен начин на живот?

Съвет: Едно-две предизвикателства няма да ви навредят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *