Здраве

Тези 5 продукта ще помогнат да имате красив бюст

Колкото повече плодове и зеленчуци, богати на витамини А, В, С и Е, има в менюто ви, толкова по-малко проблеми със здравето на гърдите ще имате.


Тиквата е богата на калий, витамини А и С, които участват в производството на половите хормони, забавят процесите на стареене и подобряват състоянието на кожата. Но основното й полезно качество е съдържанието на бета-каротин, който действа превантивно срещу онкологични заболявания.

Орехите могат да бъдат наречени „лекарство срещу лошо настроение”, защото ни помагат да се справим с нервното напрежение. Маслото от орехи се използва като лекарство при нарушена дейност на щитовидната жлеза и черния дроб – органите, от които до голяма степен зависи здравето на гърдите.

Шипките са богати на витамин С. А както е известно, аскорбиновата киселина укрепва имунитета и пази организма от вредното въздействие на околната среда. Хроничният стрес и тютюнопушенето намаляват до голяма степен нивото на витамин С.

Морските риби са богати на йод, а той е важен за щитовидната жлеза. Недостатъкът му води до промени в теглото и нарушение на менструалния цикъл – фактори, които провокират заболявания на гърдите.

Морковеният сок съдържа калий, магнезий, витамини от група В, както и А, и Е. Те са силни антиоксиданти и намаляват риска от рак на гърдата. За да бъде усвоен добре бета-каротина от организма, добавяйте към сока малко олио (една-две капки).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *