Добра форма

Топ-5 на напитките, които понижават апетита

Напитките, които понижават апетита са сигурно много… Но специалистите  препоръчват точно тези, защото са ефективни и с тяхна помощ ще да избегнете пристъпите на глад.

Списъкът се оглавява от витаминните напитки, които бързо засищат – например, пресният компот. Компотът от червени боровинки повишава имунитета, от ягоди има антиоксидантен ефект, от офика пази от простудни заболявания.

Второто място е отредено на настойката от шипки. Тя не само понижава апетита, но и повишава съпротивителните сили на организма спрямо инфекциите.

Компотът от сушени плодове или добре познатият ни ошав също е перфектен избор. Важно е обаче да е сварен без захар. Сушените плодове съдържат минимално количество калории, помагат на организма да се освободи от токсините и натрупаните мазнини.

Сокът от цвекло също понижава апетита. Наситен е не само с витамини, но и с вещества, ускоряващи обмяната на веществата, което способства намаляването на теглото.

На последно място, но не и по ефективност, е напитката от вода, лимон и мед, която е добре да се приема сутрин на гладно или вечер, един час преди лягане. Лимонът прочиства организма, а медът го зарежда със сили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *