ЗдравеКрасота

Време е: 5 СПА удоволствия от морския бряг с доказан ефект

Морската вода е богата на полезни за кожата вещества: водораслите хидратират епидермиса, планктонът възстановява еластичността на отпуснатите тъкани, морските соли изсушават излишната мазнина и атакуват целулита. А пясъкът действа като естествено средство за излющване, а солта освежава горния слой на кожата.

Масаж с водорасли

Миризмата на червените, кафявите или зелените водорасли действа успокояващо и ободряващо особено сутрин.

Изплакнете хубаво водораслото, за да се изчисти от пясъка, и вдишвайте дълбоко мириса.

След това го навийте на кълбо и го използвайте под душа вместо гъба за масажиране на тялото. Ще отстраните идеално останките от плажно масло и други нечистотии.

Маска с морска сол

Разпространено е мнението, че след къпане в морето косата трябва веднага да се измие с вода. Ако обаче тя е много тънка и бързо се омаслява, не я мийте поне един ден.

Морската сол ще подейства като суха маска, която ще направи кичурите ви по-здрави.

Освен това тънкият белезникав слой, който остава по косата след къпане в морето, ще подсуши евентуални пъпки и ще изчисти черните точки, без да възпалява мастните клетки.

Упражнения във водата

Морската вода ободрява, тонизира, укрепва. Шумът на вълните също има ползотворно въздействие.

Легнете на плажа и се опитайте да дишате в такт с морето – вдишвайте, когато вълната започне да се разбива в брега, издишайте, когато се отдръпва.

Така ще влезете в унисон със световната енергия и ще се отпуснете. За изтъняване на талията вървете половин час дневно, потопени във водата до кръста, а за премахване на възглавничките по бедрата – във вода до ханша.

Сауна в пясъка

Пясъкът задържа соли и микроскопични останки от морски водорасли, които допринасят за стопяване на мастните депа. Ефектът се подсилва и от обилното изпотяване, което се получава при заравяне в пясъка.

Останете за половин час под дебел пласт пясък върху бедрата и хълбоците.

След това го отстранете с кръгови движения. Лекото парене по кожата свидетелства за премахване на мъртвите клетки. Резултатът ще бъде още по-добър, ако намокрите пясъка с малко морска вода или плажно масло и ако правите процедурите всеки ден в продължение на седмица.

Морски аерозол

Вдишването на напоения с морски пръски въздух при подводни или крайбрежни скали е особено полезно, тъй като микроскопичните водни капки съдържат различни соли (йод, натрий, магнезий и др.), както и полезни микроорганизми. Те допринасят за подобряване на метаболизма, зареждат с енергия, а лекият дъждец в лицето почиства кожата, масажира я и активизира микрокръвообращението. Морският аерозол оказва много добро въздействие срещу подуване на краката през горещите летни дни.

Внимание!

*Ако ръцете ви се изпотяват лесно, заровете дланите в топъл пясък. Процедурата е полезна и за ноктите, заздравява ги.
* Силното слънце загрява много кожата на главата и предизвиква обилно потене, в резултат на което косите изтъняват и стават по-чупливи. Намокрянето с морска вода или нанасянето на специален защитен препарат предпазва от нежелани последици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *