Здраве

За да бъдете щастливи: Изключете околния „шум“

Здравейте, как сте днес? Ще се чувствате наистина страхотно, ако успеете да се „изключите“ от шума на тълпата около вас. И не говоря само за шума, идващ от телевизора, интернет, съседката. Но и за шума, идващ от вашите близки.

В момента, в който осъзнаете, че той предизвиква неприятни усещания, качва кръвното ви налягане и не ви оставя да спите, просто го „изключете“.

Как да го направите? Има два варианта – да бъдете мили, но „глухи“ за него, или просто да намалите комуникацията с източниците на неприятния „шум“.

За съжаление хората днес като че ли не успяват да излязат от негативната нагласа към всичко, което ги заобикаля. Превърнали сме се в мърморещи човечета, които не променят нищо в себе и собственото си битие, но обожават да редят това на другия.

Негативните коментари в социалните мрежи ни заливат като ураган. Дори за най-дребните неща.

Наблюдава се вече дори феноменът, че много от нас просто се отказват да изразяват мнение, за да не бъдат „изядени“.

Ако успеете да се справите с този феномен, ще живеете и по-дълго, и по-здрави.

Просто не забравяйте, че никой няма право да ви съди, освен, разбира се, представителите на закона. Никой няма право да ви поучава, бед дори да ви познава. Вие сте свободен, независим индивид със свои мисли, цели, мечти и история.

Жестокостта на „социалната“ справедливост е наистина плашеща.

Обърнете специално внимание по темата на своите деца, защото те са доста по-лесна жертва.

Научете ги да отстояват себе си и да не се влияят от лайкове и хули. Защото същите тези, които ни съдят в социалните мрежи, реагират по начина, който осъждат в реалния живот. Парадоксално, нали? Но е факт.

Тенденцията се засили в годините, в които бяхме затворени, заради ковида. Но продължава да ескалира и днес. Почти няма положителни коментари и мнения в групите, в които членуват хиляди хора.

Обикновено коментарите осъждат, хулят, вместо да дават съвет или градивно мнение. Ако имате възможност, избягвайте споделянето на лични неща. Споделяйте с близките си приятели, които ви познават и могат да ви изслушат, без да ви съдят. Пазете психичното си здраве. Когато то е в опасност, организмът ни реагира с реални заболявания.

Бъдете смели и независими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *