3 лесни стъпки за добър външен вид

Според направено проучване от американски учени, колкото по-скъп е кремът, който ползва една жена, толкова е по-високо нейното самочувствие.

Факт е обаче, че не цената на козметиката определя резултата, а правилният избор и правилният начин на употреба.

Предлагаме ви три лесни стъпки, които ще ви помогнат да постигнете добър външен вид с малко средства и усилия.

Трябва да сте убедени, че вие сте самото нежно съвършенство! Звучи ви налудничаво? Нищо подобно.

Според редица специалисти (психолози, лекари, психотерапевти) 60% от успеха на една терапия зависи от вярата в нея.

Т.е. ако вие сте убедени, че изглеждате добре, наистина ще започнете да изглеждате добре. След спазването, разбира се, и на определен режим на грижи. Ако графикът ви е натоварен и нямате време и възможност да си забърквате сами маските и почистващите лосиони, можете да се доверите на готовите продукти.

Всички големи козметични фирми предлагат специални серии за цялостна грижа за определен тип кожа. Ако не можете сами да прецените какво да си купите, посъветвайте се с дерматолог.

 

Стъпка 1: За сияеща кожа на лицето

Всеки ден почиствайте добре кожата, с подходящия тоник или мляко, подхранвайте я с ценни минерали и витамини, хидратирайте я.

Овлажняването е от особено значение в края на лятото, когато лицето е изсушено от вятъра и слънчевите лъчи, които са ви галили на плажа, в планината или в градината на село. Имате нужда от няколко продукта – тоник, дневен и нощен крем, термална вода.

От домашните продукти можете да използвате овесени ядки за почистване (от тях става чудесна почистваща и подхранваща маска). Смесете 50 г с лъжичка мед и зехтин и оставете маската да подейства върху лицето за около 15 минути.

Стъпка 2: Възхитителна коса

Грижата за косата, особено ако живеете в по-голям и с по-мръсен въздух град, трябва да е наистина ежедневна.

Освен шампоана, съобразен с типа коса (суха, нормална, нормална към мазна и мазна), задължително използвайте балсам. Съставките му поправят щетите, нанесени от околната среда, капсулират косъма и така го пазят чист и здрав за по-дълго време.

Ако косата ви е боядисвана или къносвана дълго време, използвайте балсам за третирана коса. Маската също трябва да е ежедневна грижа.

Можете да използвате и природни средства – лъжичка мед, масло по ваш избор (бадемово, портокалово…), няколко капки витамин А и Е, един жълтък. Намажете добре и оставете да подейства около половин час. Резултатът ще е наистина зашеметяващ! След като измиете, подсушете добре със затоплена кърпа без да търкате прекалено силно.

По възможност оставете косата да изсъхне без да ползвате сешоар. Като допълнителна грижа и защита можете да напръскате с лечебен спрей.

Стъпка 3: За копринена кожа

Кожата показва какво е състоянието на целия организъм. Ако е прекалено суха, значи сте дeхидратирани. Ако е мазна, значи имате здравословен проблем или се нуждаете от диетичен режим на хранене. Потърсете консултация със специалист.

Като правило избягвайте продуктите с много силни активни съставки, които могат да предизвикат алергии или други кожни раздразнения. Използвайте по-меки, щадящи скрабове, душ-гелове с омекотяващи, подхранващи масла, крем с флуиди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *