Любопитно

4 факта за животните, които трябва да знаете

 Чесънът е вреден за кучетата – тъкмо обратното, полезен е. Една-две счукани скилидки в рациона на голямото куче действат затормозяващо на глистите, подобряват храносмилането и апетита, отблъскват бълхите и облекчават болките в ставите, особено при старите песове.

Сладкото е вредно за хамстерите – невинаги това е така. Ако имате у дома си дългокосмест хамстер, трябва два пъти в седмицата да го мажете с малко мед. Гризачът с удоволствие ще изближе меда и козинката му, натрупала се в стомахчето, ще залепне, а след това лесно ще бъде изхвърлена от организма. Ако ангорският хамстер не получава мед, в стомаха му ще се образуват топчета от косми, които не се преработват и могат да доведат до сериозни усложнения понякога със смъртоносен изход.

Сиренето, семената и орехите са най-полезната храна за мишките и плъховете – не е така! Тази храна е мазна и води до затлъстяване на зверчетата. Мишка, която се храни само със сирене и семена, освен затлъстяване може да получи и авитаминоза. И дори да оплешивее. Най-добрата диета за гризачите се състои от ориз и зеленчуци.

Костенурките обичат зеле и детелина – не, особено когато са бременни, предпочитат круши и диня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *