Новинки

5 лесни начина да поправите несполучливата прическа

Нищо не може да развали настроението на една жена, както зле направената прическа – като оформяне и цвят. Как да действате, ако това се случи – да се върнете ли обратно в салона или можете да се справите и сами у дома?

Бретонът е неравен

Не сте имали време да се отбиете при фризьора си и сте решили сами да подкъсите бретона, но не се е получило. Спокойно, вариантите за действие са два – първият, да подравните бретона, скъсявайки го още малко, или да го оставите асимитричен (сега е модерно). При първия вариант най-добре е да потърсите професионална помощ, за да не стане ситуацията по-лоша! Съществува и трети вариант – можете да оформите бретона с гел, назад или встрани, и така неравномерната дължина няма да се забележи.

Ако не се е получил желаният цвят…

Съществуват специални продукти за обезцветяване, от които можете да се възползвате. Използвайте такива на известни марки, за да не пострада косата ви. И още нещо: не можете да коригирате цвета с друга боя веднага – изчакайте поне седмица, иначе ще повредите косата. Можете да си купите оцветяващ шампоан или балсам, които ще поправят щетите на първо време.

Ако след боядисване, косата ви придобие зеленикав оттенък

Ако са следвани указанията, написани върху кутията на продукта за боядисване, няма от какво да се притеснявате. Ефектът най-вероятно се дължи на хлора във водата. За да възстановите нормалния цвят на косата, можете да я измиете с шампоан, отмиващ хлора и поддържащ желания цвят.

снимка: unsplash

Ако са ви подстригали прекалено късо

Можете да решите кардинално проблема, ако направите удължаване на косата във фризьорски салон. За съжаление процедурата не е от най-евтините. Иначе косата ви няма да изглежда толкова къса, ако увеличите зрително обема й – с помощта на лак или пяна. Нанесете в корените. Така прическата ви ще стане по-интересна и несполучливата дължина няма да бъде забелязана.

Къдренето е несполучливо

Вместо да получите очарователни къдрици, сте заприличали на пудел? Косата на всеки човек има своите индивидуални характеристики, затова невинаги може да се предположи резултатът от накъдрянето. Разбира се, можете да поправите „грешката” с изправяне. Но и двете процедури, въпреки модерните козметични продукти, влияят негативно на косъма, затова не е добре да ги правите една след друга. Нека косата ви си почине от химията. Ще поизправите къдриците с помощта на специалните балсами и шампоани, както и с маска с масло от репей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *