Дестинации & ДегустацииНовинки

5 причини да видите Доминикана

На 3 ноември 1493 г., по време на второто си плаване до Америк,а Христофор Колумб открива остров Доминика.

Най-подходящото време за почивка в тази топла и позитивна страна е до края на април, когато е топло и изключително приятно.

Многообразие от плажни развлечения

Да, почитателите на екстремните преживявания със сигурност ще се влюбят в това място. Също както и всички, които искат да се откъснат от суетата и да се отпуснат максимално сред удивителната му екзотика. За всички фенове на риболова и сърфинга Доминикана предлага неподозирани удоволствия. Гъсти тропически гори, величествени планини и шеметни водопади се редуват със стотици километри бели пясъчни плажове, коралови рифове, прозрачни лагуни…

Дивото зове

Страната предлага среща с различни интересни животни. Водите по крайбрежието на Самана са любимо място за размножаване на гърбатия кит и от януари до март тук може да видите хиляди представители на този вид. Посещението на Националния източен парк пък е истинска наслада, тъй като той е един от най-големите морски паркове на Карибите – разполага с удивителен коралов риф, пълен с подводни обитатели.

Назад във времето

Ако мечтаете да се върнете към епохата на Великите географски открития, Доминикана ще ви изненада приятно. Това е първият пристан на Христофор Колумб. Оттук в далечната 1492 г. знаменитият мореплавател започва своето легендарно пътешествие за завладяване на Новия свят. В Доминикана се намира и най-старата катедрала на континента – „Санта Мария ла Менор“, която е на над 500 години. През 1514 година синът на Христофор Колумб положил първия камък. Оттогава до днес катедралата е преживяла многобройни пиратски нападения и земетресения.

В ритъма на салса и меренге

Ако обичате латино музиката, непременно си вземете удобни обувки за танци. Доминиканците са много весели, общителни и дружелюбни. Често можете да видите хора, които танцуват на улицата. Нощният живот започва след полунощ и продължава до сутринта.

Водопадите Салто Алто

Това е една от най-популярните туристически дестинации в страната. Намира се в Пуерто Плата и представлява поредица от 27 водопада. Ако желаете, бихте могли да се включите в някои от организираните групи, които се спускат надолу по водопадите – едно наистина вълнуващо преживяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *