5 романтични дестинации

В седмицата на празника на любовта ви предлагаме пет идеи за места, където бихте могли да се поглезите с любимия човек.

На балкона на Жулиета

Верона е един от най-посещаваните италиански градове в дните около Свети Валентин. Славата й на град на влюбените се дължи на безсмъртната шекспирова трагедия „Ромео и Жулета”, действието в която се е развило именно тук. Из града трябва да се ходи пеша, за да можете да се насладите на красивите архитектурни детайли. Непременно отидете до балкона на Жулиета, както и до замъка „Кастелвекио”, построен през 1375 г. Тук има още древноримски театър и много романтични стари мостчета. В центъра можете да пиете кафе на… „Терасата на Жулиета”, заведение близо до къщата на любимата на Ромео.

В музея на еротиката

Копенхаген също се слави като романтичен град. Неговият символ – статуята на Русалката, е открита през 1913 г. и веднага се превръща в любимо място на всички влюбени. Можете да се разходите из парка Тиволи, намиращ се в сърцето на града, както и по една от най-старите пешеходни улици на Европа – Stroget. Тук има множество уютни ресторантчета, в които ще ви нагостят обилно. В същия район се намира и Музеят на еротиката. Част от изложените в него предмети разказват за интимния живот на зведи като Мерилин Монро, Ханс Кристиан Андерсън… А в автобусите на една от компаниите в града има специални места за влюбени, наречени зона на любовта.

Пред Стената на любовта

Няма как да си говорим за романтични места и да не споменем Париж. Френската столица отдавна си е спечелила славата на град на любовта. На улиците буквално мирише на любов. Ако изберете тази посока, можете да се разходите с корабче по Сена и да си организирате романтична вечеря на борда. Във всички хотели, в стаите, в които отсядат влюбени, има изненади – цветя, шампанско, ароматен чай със сладкиши. Не забравяйте да посетите и Стената на любовта, на която има написани стотици обяснения на различни езици. Тук можете да пуснете бели гълъби, символ на любовта!

Екзотика и подводни приключения

Казват, че Малдивите са едно от най-добрите места за романтично пътешествие. Природата е екзотична, можете да се уедините на някое от десетките райски кътчета и да се наслаждавате на любовта си в хармония с природата. Ако пък искате ярки емоции и преживявания, ви препоръчаме да се погмуркате в красивите сини лагуни и да се насладите на великолепието на подводния свят. Кораловите рифове крият истински съкровища, които си струва да видите.

Една нощ в замъка на принца

Може и да ви се струва странно, че ви предлагаме Ирландия като посока за любовно пътешествие, но трябва да ни имате доверие. Тази зелена и красива държава предлага идеални възможности за пътешествие за двама. Можете да отседнете в някой от замъците и да прекарате празника в голямото балдехинено легло. Или пък да си организирате вечеря в просторната тържествена зала, в която ще ви сервират храната в красиви съдове, а виното – в тежки бокали. И когато ви омръзне да стоите на едно място, можете да наемете кола и да обиколите наоколо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *