Добра формаНовинки

5 тайни за лесно отслабване от холивудския диетолог Боб Харпър

Боб Харпър е личен диетолог и треньор на много от холивудските звезди, сред които актрисите Салма Блеър, Джени Маккартни и Дженифър Джейсън Лий.

Автор е на книгата „Правила за стройност”, в която е извел няколко прости правила, които помагат на всеки човек да отслабне по-лесно и качествено!

Водата е истинско чудо, способно да преобрази фигурата ви. Всяка сутрин започвайте с голяма чаша вода. Обърнете внимание – не с една-две глътки, а с голяма чаша. Това ще „включи” метаболитните процеси в организма ви. Изпивайте по една чаша с вода и преди всяко хранене – така няма на преядете.

Консумирайте колкото се може повече протеини (белтъчини). Хапвайте богата на белтъчини храна на закуска, обяд и вечеря, но не забравяйте и за въглехидратите и мазнините. Белтъчини има в месото, рибата, млякото, ядките, бобовите храни.

Не „изпивайте” калориите. Какво означава това? Избягвайте да купувате и консумирате газирани напитки или такива, в които има много захар. Те съдържат голямо количество калории, които вие приемате без да забележите. Заложете на водата и фрешовете.

Четете внимателно цялата информация, написана върху опаковките на продуктите, които купувате. Този навик е особено важен, когато започваме процеса на отслабване. Важно е какво е написано с дребния шрифт – състав, количество калории, мазнини, белтъчини и въглехидрати. Постепенно ще се научите да разпознавате „добрата” храна и да избягвате „лошата”.

Веднъж седмично си устройвайте „празник за корема”. Това е последното правило в книгата на Боб, но според него, то е най-важното. Ако постоянно живеете така както ви съветват диетологът или треньорът ви, рано или късно ще изпаднете в депресия. За да не се случи това, веднъж седмично си позволявайте да хапнете нещо, което обичате. Но не забравяйте – не става въпрос цял ден да се тъпчете с вредни храни, а за едно ядене – обяд, например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *