ЗвездиНовинки

Дичо и Моник снимат клип в екстремна къща

100-годишна изоставена къща в софийското село Лозен е декор и снимачна площадка за клипа към най-новия кавър на емблематичната песен на Сигнал „Сляп ден“, реализиран от Дичо и Джейн Моник.

Покривът едва не се срутил по време на снимките, но за щастие всичко приключва добре. Освен кадри от определено екстремната къща, във видеото има и съвсем тематични за сезона картини от дюни на морския ни бряг.

Песента „Сляп ден“ с години е неизменна част от купоните, които събирали Дичо и дъщерята на Данчо Караджов – Лора и двамата до ден днешен обожават да си я припяват, когато се съберат с приятели или покрай участие.

Сега песента по текст на Михаил Белчев, заживява нов живот с Дичо, с беквокалите на Жана Бергендорф и Таня Скечерлиева, в комбинация с фолклорни мотиви, осезаемо модерно звучене и оригинален аранжимент от DJane Monique. Парчето ще бъде добавено и като част от проекта на диджейката, наречен „КавърЪ“, съдържащ кавъри на други емблематични български песни на Милена, Дара, Мери Бойс Бенд и др.

Работата по „Сляп ден“ започва в края на миналата година , когато са направени и снимките на видеото , а кризата с коронавируса стана причина да се отдели достатъчно време за техническото довършване на парчето и видеото в забързаното ежедневие на музикантите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *