ЛичноНовинки

Джоан Колинс: Много се гордея с това, че съм жена

90-годишната актриса Джоан Колинс заяви, че партитата в Холивуд са станали скучни на фона на съвременната култура на отхвърляне.

„Партитата, на които ходя сега, са някак… скучни“, каза холивудската легенда пред списание „Best“.

„Това са събития на червения килим, на които всички се държат прилично. Ако сега не се държиш прилично, ще те отхвърлят“.

Родената в Лондон актриса, която се премества в САЩ, когато е на 20, каза, че вижда четири значими звезди в шоубизнеса: Никол Кидман, Марго Роби, Брад Пит и Киану Рийвс.

„Мисля, че Никол Кидман е страхотна, а Марго Роби е една от най-големите красавици“, казва Колинс, която изигра Алексис Карингтън Колби в хита от 80-те години „Династия“.

„Особено Брад, той е като една от филмовите звезди на Златния век“.

Колинс открито говори за промяната в културата на Tinseltown през шестте години след движението #MeToo.

През март 2022 г., говорейки пред „Ню Йорк Таймс“, Колинс коментира, че според нея е имало несправедливо отношение към мъжете на фона на движението срещу сексуалните посегателства и злоупотреби.

„За съжаление, мисля, че сега младите мъже страдат от това, че им се лепва токсичен мъжки етикет, заради този възход на движението срещу мъжете“, каза Колинс пред вестника, като добави, че възприема себе си като феминистка.

„Вярвам, че жените са равни на мъжете във всяко едно отношение“, каза Колинс.И допълва: „С изключение на физическата сила. Хората казват, че носиш сутиен и имаш червило. И какво? Много се гордея с това, че съм жена“.

Актрисата бе доста ясна и по темата за използването на неутрални по отношение на пола термини: „Какво не е наред с майка? Какво лошо има в „жена“? Момиче? Не ми харесва, че тази дума е отнета“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *