Дестинации & ДегустацииНовинки

Магията на остров Капри

Ако търсите място, където да си отдъхнете и да се насладите на красотата на природата, непременно трябва да видите италианския остров, пленил сърцата на много художници и поети.

Разходка из Градините на Август

Тук природата сякаш е изсипала цялата си палитра от цветове. Градините , скалистите пейзажи, белоснежните вили с изглед към морето, уединените кътчета са повече от прелестни. Едни от най-добрите снимки обаче могат да бъдат направени градините на Август, кръстени в чест на първия римски император. Входът е символичен, само 1 евро, но пък гледката е безценна.

На чаша кафе в Анакапри

Живописното градче с много лодки и катери, кацнали в пристанището, е по-спокойната част от острова. След като обиколите площад Виторио и се качите до Монте Соларо, можете да хапнете от местните специалитети в някое от безбройните симпатични ресторантчета – салата „Капрезе”, свръх прясна моцарела и сладки, нарязани на тънки резенчета домати… След това се отправете с кабриолет под наем към Капри – столицата на южноиталианската мода.

В дълбините на Лазурната пещера

Grotta Azzurra е с размери 60 на 25 м, а водата в нея има приказен син цвят. В древността е принадлежала на император Тиберий като част от една от вилите му. Мястото е любимо на поети и художници, а дизайнерите Долче и Габана го пресъздават във флаконите на своите аромати Light Blue Love in Capri и Beauty of Capri. Пещерата може да бъде разгледана с малка лодка, наемът на която е 13 евро.

Кратък отдих в Сан Микеле

През 1876 г. младият шведски лекар Аксел Мунте бил на лечение в Капри. Покорен от красотата на мястото, той решил да остане и да заживее на острова. Купил земя и на мястото на останките от древна римска постройка и храм, посветен на Архангел Михаил, издигнал вила с няколко панорамни тераси, увити с прекрасни цветя, фрагменти от статуи и гранитен сфинкс, с поглед, устремен към морската шир. Няколко минути на една от терасите ще ви заредят за години напред с положителна енергия, казват местните хора.

Поглед към морето през Арко Натурале

Една от известните забележителности тук, датираща от епохата на палеолита. За да стигнете до нея, трябва да минете пеша през целия остров, да повървите по вити пътечки и да изкачите малко стълби. Пътеката обаче е с перфектна маркировка, а точно до скалата има 2-3 пейки за почивка и площадка за снимки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *