МузикаНовинки

Джудит Халас идва с Vienna Classic Orchestra

Джудит Халас, звезда на Виенската държавна опера и признатата по цял свят сопрано певица, ще бъде солистка в бляскавия концерт на 8 декември в Зала 1 на НДК в София.

Омагьосващият глас на певицата ще очарова всички родни почитатели на класическата музика. Тя ще вземе участие в непредставян до този момент пищен коледен спектакъл на концертмайсторите на оригиналния виенски оркестър.

Джудит Халас е едно от най-познатите и обичани имена на съвременната австрийска класическа сцена. Завършва Виенската Консерватория с пълно отличие през 2002 г. През 2001 г. става член на Виенската държавна опера.

Превъплъщава се в роли като Памина от „Вълшебната флейта“ на Моцарт, Воглинда от „Рейнско злато“ и „Залезът на боговете“ на Вагнер. Още след първото представление с нейно участие тя се превръща във фаворит както на публиката, така и на медиите.

Vienna Classic Orchestra е основан от някои от най-изявените музиканти, свирили във Виенската филхармония. Във всеки тон и всеки детайл на оркестъра се открива неразривната му връзка с традицията на Виена. Всичките му членове получават образованието си в австрийската столица и всички те работят в бароковия град с най-големите местни оркестри.

Диригент е признатият и известен в цял свят Ърнест Лещер.

Концертът на Vienna Classic Orchestra е една великолепна прелюдия към следващия грандиозен спектакъл от специалната коледна програма – руският Балет на лед, който ще се изяви ден по-късно, на 9 декември. Отново в Зала 1 на НДК, с абсолютната класика „Лебедово езеро“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *