Лично

Ема, съпругата на Брус Уилис: Изпитвам вина

Ема, съпругата на страдащия от деменция актьор – Брус Уилис, сподели, че изпитва вина, пише Sunday Paper.

Ема Хеминг сподели, че е късметлийка, защото има финансови възможности да се грижи за съпруга си, а други семейства нямат този късмет.

„Боря се с чувството за вина, знам, че имам ресурси, които другите нямат. Винаги мога да изляза на разходка, за да прочистя главата си. Не ми убягва фактът, че не всички партньори могат да направят това“, казва Хеминг.

„Искам да знаете, че когато членове на други семейства, които са се сблъскали с деменция, се свържат с мен, виждам в техните истории отражение на тяхната собствена мъка, преследване и невероятна тъга.“

По-рано тя каза, че състоянието на актьора се влошава.

„Така е с деменцията – тежко е. Трудно е за болния. Трудно е и за семейството“.

Хубаво е да се говори за болестта, хубаво е и да се помага на хората, които се сблъскват с проблема. За съжаление, наистина повечето хора нямат средства, за да се справят. Често близките изпадат в депресия, защото трябва да има постоянно човек, който да стои с болния. Налага се работа с психолог, както и подкрепа за семейството – медицинска помощ.

Хубаво е да се говори и за това, че можем да даваме на болните цялата любов, на която сме способни, дори да си мислим, че те не разбират, не помнят, дезориентирани са…

Може би това се опитва да направи и Ема. Да насочи вниманието към болестта като такава, а не за конкретната ситуация с Брус, любим на милиони хора по света актьор. Никой не е застрахован. Но когато се случи, трябва да бъдем готови. Да се погрижим за болния, но и за себе си – защото близките са подложени на невероятен стрес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *