Лично

Есил Дюран: Мъжете никога не се влюбват в нацупена, нещастна жена

Днес тя става на 50. Изглежда прекрасно. Има стабилен брак. Модна линия. Прави това, което обича. Как го постига? Благодарим на Есил Дюран за прекрасното интервю и за споделеното с нас.

Здравей, Есил, как се чувстваш? Притесняват ли те 50-е, които навършваш днес?

– Чувствам се по-добре от всякога. 50-е не ме притесняват. Както обичам да казвам напоследък, по-добре да станеш на 50, отколкото никога да не станеш. Мисля, че е отживелица жените да крият годините си. Независими сме, работещи, образовани, уверени, жонглираме с много задължения и успяваме да се грижим добре за душата, ума и тялото си. Гордо си носим и годините.

Как поддържаш външния си вид? Всяка жена мечтае да изглежда като теб на 50…

– Благодаря ви. Истината е, че първо трябва да се приемеш такава, каквато си. Да се научиш да се обичаш, защото само така си в синхрон с душата си. Да бъдеш естествена, ефирна, да обичаш да растеш, да се усъвършенстваш, да се променяш, защото промяната е живот. А животът е движение. Движение във всеки един смисъл. Остаряваш, когато си спрял.

Всеки ден аз изминавам поне по 10 километра.

Пеш. През два дни правя различни упражнения в продължение на 45 минути. Работя за бедра, ръце, корем. Там, където жената има проблеми в една определена възраст. Поддържам в себе си момичето живо. Флиртувам. Смея се. Кифлея. Съзнателно. Поддържам суетата си. Тя ми е полезна. Не се вземам насериозно. Нямам задръжки. Свободна съм като дух. Това ми помага да се поддържам. И още едно много важно нещо – трябва да знаем как да поддържаме кожата си.

Имаш ли корекции?

– Една, направена преди много години. Никога не съм я крила. Изглежда естествено. И всеки път ме питат… Това ме накара да се чувствам по-уверена. И съм „за” такива корекции, които са важни за вътрешното ти усещане. За да може да работиш това, което обичаш много, необезпокоявана. При нас е важно как изглеждаш. От няколко години се доверявам на моите приятели от  Jewel skin, които се грижат перфектно за кожата ми. И тя в момента изглежда по-сияйна, отколкото, когато бях на 30. Ние днес имаме невероятната възможност, благодарение на напредването на медицината, да задържим младостта, без да го мислим за някакъв страхотен лукс. Кожата е най-важното нещо за красотата ни. Заслужава си да инвестираме в нея.

Спазваш ли специален хранителен режим?

– Внимавам с какво се храня. Никакъв излишен въглехидрат, много протеини, правилна детоксикация – за засилване на метаболизма. Никаква храна четири часа след събуждане сутрин.

Две чаши бяло вино за вечеря са моят най-добър начин за освобождаване от напрежението.

Никога през живота си не съм взимала успокоителни, антидепресанти и други подобни. Много се пазя.
Започвам деня си с чаша топла вода с лимон.

Важно ли е настроението за добрия външен вид?

– Настроението е изключително значение за външния вид на една жена. Нещастната, депресираната жена, потисната, неуверената не е красива. Трябва да обичаш света около теб  и да си изпълнен с любов и настроение. Обичам да се смея и да разсмивам хората около себе си. Горда съм с чувството си за хумор, което ми спасява в най-критичните ситуации. Чувството за хумор е нещото, което те спасява във всякакви ситуации – и конфузни, и неудобни. Усмихвам се. В ежедневието си общувам с повече мъже и съм забелязала, че

мъжете никога не се влюбват в нацупена, нещастна жена.

Те се влюбват в жена с добро настроение, с добър дух, жена, която умее да се забавлява. Никакво значение няна дали устните ти са плътни или тънки, какъв ти е носът, дали червилото е правилното… Мъжът иска жената да има ведро настроение. Да го забавлява, да грее, да сияе, да е доволна и щастлива от живота си.

Какво е в състояние да събуди усмивката ти?

– Усмихвам се често на слънцето. Обожавам го. И лятото. Усмихвам се на децата. Толкова са сладки. Всички сме толкова готини като деца, а защо после забравяме за детето в себе си, е една дълга тема… Усмихвам се на себе си. Защото понякога правя странни неща. И вместо да се ядосвам, си се усмихвам. Усмихвам се на кучето си. На проблемите си – така смятам, че ги омаловажавам… (смее се).

Откакто започнах да се усмихвам по-често, сякаш и животът ми се случва по-добре.

Има такава зависимост. Усмихнатият човек става по-лесно успешен.

Есил и Тоби

Какво те натъжава?

– Тъжна съм, когато губя близки до сърцето си хора – и физически, и духовно. Това е най-страшното в зрелостта. Хората се променят. Хората, с които си израснал, с които си бил приятел. Те се променят. Може би заради трудностите, които имат, стават безчувствени, необичащи. Уморени са от чувствата си, разочаровани. Чувстват се излъгани и стават безчувствени. В това се определя остаряването. Стават злобни и завистливи. Сякаш ги е яд, че не са успели да сбъднат мечтите си. Стават консуматори, а не мотиватори. Остаряват като цървули, а не като катедрали. Това ме кара да се чувствам много тъжна.

На почивка в Гърция

Имаш един и същи човек до теб доста години. Как успявате да съхраните любовта?

– В живота на една жена, освен образованието, важно е да се задоми правилно. И аз съм много съгласна с това. Важно е да направи най-добрия избор за мъж до себе си. Да те обича, да те подкрепя, да носи добри гени, да ти се възхищава като личност.

Любовта изисква две личности. Изисква свобода, а не сливане.

Трябва да сме личности, достойни и цели. Не половинки. За да има дълга връзка, е важно и двамата да се развиват личностно. Трябва да са равнопоставени. Когато хората са млади, те са на едно ниво. Ако единият се развива, а другият остане назад, любовта си отива. Защото не могат да общуват. Няма как да обичаш човек, който изостава. Той вече не вибрира на твоите честоти. Просто човек трябва да не пуска ръката на другия, за да му помогне да се развива, да вървят заедно.

Есил със съпруга си – Борис Павлов, на партито за рождения й ден. Тя представи един нов, интересен проект – песента на Лили Иванова „Аз те мисля, Родино”. Тя е изпълнявана някога от Лили Иванова, но никога не е издавана. Посветена е на Възродителния процес.

Разкажи ни за Fashion Gallery Esil Duran? Ти си невероятен творец. Как измисляш моделите?

– Благодаря! Модната линия, която създадох през 2013 е различно творческо себеизразяване. Оказа се сериозно предизвикателство за мен. Имах доста ревюта. Имах сериозната подкрепа на проф. Любомир Стойков, благодаря му за вниманието. Не се вземам насериозно. Забавлявам се. Хората трябва да разберат, че животът е една игра. Иначе той става твърде тежък за носене, твърде сериозен. Та и аз, дори и да имам успехи, не ги приемам твърде сериозно. Те са част от моето израстване. Хората харесват стила ми и това много ме радва.

Какво е актуално сега?

– Имам и линия плажни колекция от 3 години и съм много окрилена от тази идея. Актуални са целите бански. Дантелените кимона. Земните тонове, пастелните. Бежово, керемида. И момичешкият дух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *