Напоследък светът не спира да говори за Джей Ло. Певицата се омъжи отново – на 53, наслаждава се на любовта си с Бен Афлек, дразни недоброжелателите си с начина, по който изглежда, снима се в киното…

Въобще животът ѝ се движи напрeд с бясна скорост.

Затова решихме да се вслушаме в съветите, които споделя – за успешен живот и кариера.

Възрастта е просто цифра

През лятото на 2019 г. Лопес стана на 50. Но вместо да изпадне в депресия, да се вглежда нервно в бръчките на очите, тя живее в настоящето – влиза всеки ден във фитнеса, носи секси тоалети, работи активно, снима се в киното, има концерти в цял свят, не се отказва от любовта.

Трудолюбието е ключът към всичко

Казват, че това е една от важните черти на Лопес – почти фанатичното й трудолюбие. Изпълнителката е едното от три  деца в семейството на имигранти, живяла е в Бронкс, ставала е в 5-6 сутринта, за да отиде с електричката на кастинг или за да танцува в залата… И сега тя работи много. Но и изглежда страхотно.

Вашето тяло си е ваша работа

Лопес бе жената, която показа на света, че няма защо да се притесняваме от начина, по който изглеждаме, доста преди Кардашиян. И когато светът бе вманиачен по безкрайно слабите тела на моделите, Лопес танцуваше и се радваше на своите закръглени фолми, без да се притеснява от коментарите. Лопес носи откровено секси рокли и бански, без да се притеснява, че на 50 трябва да сме по-скромни, както мнозина смятат.

Стилът е твоята визитка

Кой разбира по-добре от Лопес, че дрехите изразяват човека на сцената и в живота?

„Аз все още съм си Джени от Бронкс“, казва изпълнителката.

Но не се стеснява да облече вариант на роклята, с която се появи преди 20 години и направи фурор – онази зелената, с цепките. Заявявайки, че „все още е в страхотна форма“.

Най-добрият отговор на критиката, е работата

През годините, а те не са малко – цели 30 на сцената, Дженифър Лопес е чула доста неща за себе си. Че не може да пее, не може да танцува, че няма вкус, нито актьорски способности… И какво направи тя? Просто работеше над себе си още по-усърдно.

Ако наистина обичаш това, което правиш, след всяко падане ставаш още по-силен, всеки провал се превръща в отправна точка за нов успех.

Следвай целите си, другите нямат значение

В едно интервю Лопес казва, че има много още какво да направи, за да бъде по-добра. През годините Джей Ло е показала на своите хора, че човек трябва да се движи напред в посоката, в която иска. И да се развива.

Гордей се с корените си

В първите години от кариерата си, тя често слуша, че няма да постигне нищо, защото е латино. Но не се предава. И доказва само, че корените й са невероятно предимство. Заради външността й, заради факта, че латинохората са огромна аудитория… Тя никога не се стеснява от произхода си. И днес той й носи само бонуси.