Химическият пилинг: 5 съвета от козметолозите

До април можете да се подложита на няколко процедури. Пилингът ще ви помогне да подмладите и освежите визията. Казват, че е истински еликсир на младостта.

Не трябва да се прилага, ако на лицето има възпалния или ранички.

Обърнете специално внимание – ако сте започнали курса с процедури, между всеки две от тях кожата трябва да се възстанови изцяло. Максималният времеви интервал е 21 дена. Ако за това време зачервяванията не са отминали, това означава, че пилингът е прекалено силен за вас. Опитайте да го замените с бадемов, който е подходящ за жени с чувствителна кожа. На само след като лицето ви се възстанови напълно.

Използвайте специални средства за грижа за след процедурите.

За да отстраните неприятното усещане и зачервяванията, нанесете неутрализатор, а след това и специална маска и крем. Пантенолът помага изключително много, потърсете продукт, в който присъства като съставка. И не забравяйте да хидратирате кожата. Вместо слънцезащитен продукт, нанесете ВВ-крем с UV филтри и ефект на хидратация.

Не очаквайте веднага да се подмладите с 10 години, защото няма да се случи.

Подмладяващият ефект не е моментален. Всъщност, възможно е първоналано да настъпи влошаване. След това обаче, когато зачервяването отшуми, кожата ще стане суха и стегната. Това се дължи на факта, че кожата се възстановява след травмата. След 3 до 6 месеца ще видите резултата. Ще изглеждате подмладени, подгответе се комплиментите, които ще получите. Повярвайте, ефектът си струва неудобството.

Имате ли нужда от това?

Запишете си част при спецуалист, ако видите, че кожата ви е увяхната, ако прекарвате дълго време пред монитора на компютъра, ако имате акне. Разбира се, козметикът ще ви посъветва от професионална гледна точка и ще прецени броя на процедурите, които трябва да напарвите.

Направете пилинга преди да е дошло лятото.

Слънцето е най-големият враг на химическия пилинг. Затова, ако искате да се подложите на процедурата, трябва да го направите преди април. След това задължително нанасяйте слънцезащитен продукт с висок фактор, дори времето да не е слънчево.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.