Красота

Храните, които ще направят кожата ви здрава и красива

Когато става въпрос за подобряване на здравето на кожата, повечето от нас се фокусират върху грижата – продукти и процедури. И пропускаме факта, че храната също е много важна. Според food.ndtv.com, някои невероятни индийски суперхрани могат да направят чудеса, казват дерматолози.

„Храненето е тясно свързано със здравето на кожата. Диетичните навици могат да възстановят увредената кожа или да причинят допълнително увреждане“, пише в статия на Националния институт по здравеопазване. А дерматологът Джуша Батая Сарин издава кои са петте храни, които ще ви помогнат да имате сияйна кожа.

Домати. Съдържат ликопен, антиоксидант, който забавя стареенето. Хапвайте ги… варени.

Овесени ядки. Те са богати на фибри и могат да бъдат отличен вариант за закуска за всички, чиято кожа е склонна към акне.

Фъстъци. Тази хрупкава закуска е пълна с лизин, аминокиселина, която подпомага производството на колаген.

Спанак. Богат е на цинк, който също е чудесен за кожата, склонна към акне. Освен това спанакът съдържа зеаксантин, който забавя стареенето и изравнява тена на кожата.

Куркума. Тази подправка съдържа куркумин, който се бори със свободните радикали, които състаряват кожата и я правят да изглежда посърнала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *