ЗвездиЛично

Даяна Ханджиева: Искам да се снимам в екшън филм

Тя е много слънчев човек. Чаровница. Често й казват, че прилича на Джулия Робъртс. Може би заради усмивката. Познаваме я от играта й в „Скъпи наследници”. Сега Даяна работи в Киноцентъра, явява се на кастинги, влюбена е и мечтае да се снима в екшън филм.

Много ми се играе в екшън. Един екшън филм да направя, ще ми бъде достатъчен, както се казва да си начеша крастата!

Как се чувстваш?

– Много ми е добре. Не се оплаквам.

Когато вървеше сериала „Скъпи наследници”, медиите постоянно те свързваха с разни мъже. Неприятно ли ти беше?

– Не, даже ми беше смешно. Свързваха ме с хора, които ми бяха приятели. И такива, на чийто рожден ден съм била. Седиш и не можеш да повярваш, че хората си смучат от пръстите клюки, които реално са съчинение по картинка. Но ти няма какво да направиш. Освен да ги опровергаеш… Но няма смисъл.

Какво чувство ти остана след сериала?

– Това беше един от най-страхотните периоди в живота ми. Първо снимките, после – излъчването. Защото ние първо снимахме, после започна да се излъчва. Преживяхме отново всичко. Сега, след известно време, като гледам стари снимки, определено ми е мъчно, че свърши.

Като Катерина в „Скъпи наследници“ по Би Ти Ви

Поддържате ли връзка с останалите от сериала?

– Срещнах прекрасни хора, на които и сега мога да се обадя, за да се видим. Излизат приятелства. Актьорската професия аз не я приемам за работа. Тя е удоволствие за мен.

Сега работиш в Киноцентъра…

– Да, работя. Аз всъщност не съм завършила НАТФИЗ, а реклама. Радвам се, че намерих тази работа, защото така съм близо до индустрията, в която искам да се развивам. Не съм изоставила актьорството, просто в момента нямам ангажимент. Работата ми уплътнява времето и ми позволява да поддържам ниво. Организираме актьорски класове, сценарни, курсове, свързани с работата в киното.

Четох, че си работила като каскадьор. Не те ли беше страх, че можеш да пострадаш?

– Това с каскадите стана случайно. Познавах един от каскадьорите, който тренираше на лагер на актьорска школа. По някакъв начин ме е забелязал и ми предложи да отида за две снимачни вечери. Ставаше дума за американска продукция. Да отида да видя как се случват нещата отблизо. През втория ден ме извикаха от екипа и ми казаха, че трябва да остана, защото си представят главната героиня да изглежда като мен… И искаха да съм на разположение на продукцията до финала на снимките като дубльор на главната актриса. Това беше Селена Гомес. Тя самата не правеше нещо кой знае страшно. Возеше се в кола, която реално беше опасна. Имаше една по-опасна сцена, в която тичах към колата, докато около мен гърмят електрически стълбове. Естествено, всичко беше направено от пиротехник и беше обезопасено. След това се запалих по каскадите и започнах да тренирам с каскадьорите. Научиха ме как се върти меч, показа ми различни видове бойни умения. Как да падам, да скачам, да яздя. Но в интерес на истината приключих с каскадьорството. Бих искала като актриса сама да мога да си правя каскадите, но не и да бъда каскадьор.

Трудно ли е началото на една актьорска професия?

– Ходя на кастинги. Не съм в позицията да подбирам роли. Отивам на всеки кастинг, на който ме поканят. Полезно е. Запознаваш се с хора. А и с всеки кастинг ставаш по-спокоен, по-уверен в себе си. У нас не се случват кастинги всеки ден. Пазарът е малък. Точно затова си намерих и тази работа.

В сцена от „Скъпи наследници“

Ти си красива жена. Това помага ли ти?

– Да, хората си мислят, че нещата стават по-лесно… Не, надявам се да ме предпочитат по друг критерий. В работата също.

Има ли световна звезда, която те вдъхновява?

– Любима актриса ми е Анджелина Джоли. Не само заради актьорските й изяви, но и заради живота й – благотворителните кампании, фактът, че семейството й е на първо място, че се опитва винаги да помогне. Харесва ми усещането, което създава, което се появи. Харесва ми и как играе. Има и други актриси, които харесвам, заради играта – Дженифър Лоурънс, Джулия Робъртс, Мерил Стрийп…

От нашумелите заглавия в този момент кои те впечатлиха?

– Хареса ми „Роди се звезда”. Плаках на него. Лейди Гага според мен се справя чудесно. Хареса ми „Бохемска рапсодия” също. Рами Малек прави страхотен образ.  

Коя е ролята, която би те изкушила?

– Много ми се играе в екшън. Един екшън филм да направя, ще ми бъде достатъчен, както се казва да си начеша крастата!

 Ти си слънчев човек. Има ли моменти, в които се мръщиш?

– Всеки си има и слънчевите, и тъмните моменти. Старая се пред хората да съм наистина по-слънчева. Разбира се, имам и своите тъжни моменти.

Усмивката й обезоръжава…

И появи ли се сериозен мъж на хоризонта?

– Да, появи се. При нас трудното в момента е, че сме през един океан. А е трудно да се поддържа връзка от разстояние.

Не се ли изкушаваш да заминеш?

– Аз бях там. Да отидеш във Флорида, където е 25 градуса, когато тук е студено, е страхотно преживяване. Останах три седмици. Но когато си влюбен, никога не е достатъчно. Винаги искаш човекът да е до теб. Но ние може би така решихме. Че искаме да се борим за това, което имаме. И да се изчакаме. Всяка вечер си говорим, пишем си, въпреки часовата разлика. Опитваме се да извадим максимално много позитиви от това, че сме на разстояние. Не съм сама, но имам достатъчно време да правя и нещата, които харесвам.

Не би ли искала там да изкараш актьорски курсове? Знаем, че школите им са едни от най-добрите…

– Изкушавала съм се, но техните курсове са и доста скъпи. Била съм в Щатите общо четири пъти. Отидох и до Холивуд. И там наистина е огромна машина. На пешеходната пътека се разминаваш с хора, които четат текстове и се готвят за кастинг. Там почти всеки втори е актьор. Конкуренцията е огромна. Да, бих искала да изкарам обучение там, защото каквото и да си говорим, са най-добрите. Изкушавам се, но ми трябват поне няколко сериозни роли в популярни сериали, за да мога да си го позволя.

 Пожелавам ти го!

– Благодаря!


текст: Веселина Петрова
снимки: LoveStyleMag & личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *