ИнтериорНовинки

Лятно настроение у дома в 6 лесни идеи

Доказано е – че интериорът е свързан до голяма степен с настроението ни. И е може да се отрази на здравословното ни състояние. Затова днес ви даваме 6 ценни съвета.

Ярки възглавнички. Най-лесният начин да промените индивидуалността на помещението е като сложите повече пъстри на цвят малки аксесари. Смело можете да смесвате различни нюанси – колкото по-пъстри са, толкова по-свежо ще ви е.

Килимче с цвета на тревата. То ще създаде усещането, че сте сред природата, ще внесе хармония в дома и в душата ви. Можете да го комбинирате стилово с останалите аксесоари.

Нови щори. Специалистите препоръчват редовно да сменяме щорите – ако не всеки сезон, то поне през зимата и през лятото. И тук можете да заложите на по-пъстри тонове. Минавайки през ярките цветове, слънцето ще осветява помещението по различен начин.

Направете си сами

Няма нужда да купувате нови вази или саксии. Можете да съберете няколко стъклени бутилки и да ги превърнете в красиви интериорни акценти с помощта на малко пъстра боя, камъчета или мидички, малко канап. След като ги боядисате, сложете в тях букети с полски цветя. Ще внесат много лятно настроение.

Пъстро петно на стената. Ако сте готови на по-сериозни промени, можете да оцветите някой от тъмните ъгли в помещението в оранжево или светлозелено. Резултатът наистина ще ви изненада приятно. Но не прекалявайте – един акцент е напълно достатъчен.

Освежете прозорците и вратите. Ако домът ви е със стара дървена дограма, не бързайте да я отписвате. Лятото е идеалното време за нейното обновяване. Вземете малко шкурка, потъркайте, след това минете с безир и накрая боядисайте в желания цвят. Той може да бъде както традиционното бяло, така и слонова кост, прасковено, много бледо зелено или нещо по ваш вкус. Разбира се, изборът му трябва да е съобразен с интериора.

Искате жълта докрама или розова? Ами действайте. Според специалистите по вътрешно обзавеждане, няма забранени неща. Единственият съвет, с който трябва да се съобразите, е в помещенията да няма повече от 3 различни цвята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *