Забавна психология

Любимото цвете издава характера

Според психолозите, повечето дами предпочитат огромен букет от ароматни рози пред скъпо бельо или нежен пръстен.

Според мен, съвременните жени си падат повече по по-трайните дарове. Бижута, дрехи, а защо не и една малка, сладка спортна количка!

След поредица от тестове учените са установили, че към букетите и картичките с романтични послания са по-привързани по-младите.

Е, все пак всяка жена би се поласкала, ако някой обожател остави красиво цвете на бюрото й в офиса или на леглото у дома! А каква трябва да е китката, зависело от характера на Ева.


Рози без бодли
Почитателките на това цвете са силни и горди жени, които трудно могат да бъдат впечатлени. Мъжът, който е решил да спечели симпатиите им, трябва да е с положение, стабилен, финансово добре осигурен.

И най-важното – да бъде щедър. Защото ще трябва не само да даде сърцето си, но и доста парички. За подаръци, вечери на свещи, пътувания до далечни и приказни места…

Лале ли си, зюмбюл ли си

Жените, които харесват нежните лалета, са традиционалисти. Обичат естествените неща в живота. За тях цената на подаръка или букета нямат значение. Важни са жестът и вниманието.

Такава жена няма да ви изневери, защото държи на семейството, добър слушател е и винаги ще ви се притече на помощ, ако й се обадите. За нея важи с пълна сила приказката – три пъти мери, един път режи.


Теменужки, мили дружки

Тези цветя са любими на поетичните натури. Нежни, чувствени, любвеобилни, готови да дадат живота си за мъжа до тях.

Друг е въпросът, че този тип жени трудно дават сърцето си. А още по-трудно могат да бъдат разбрани от представителите на силния пол. Трябва доста търпение, за да бъде достигнато сърцето на Ева, която обожава малки букетчета от теменужки.

Царица Орхидея

Екзотично цвете, което е обичано и предпочитано от също тъй екзотичните дами, които харесват лукса, скъпите подаръци, разнообразния начин на живот.

Такава жена не можете да я вържете да стои у дома, да се грижи за домакинството и да посреща децата от училище. Тя е свикнала да блести. Да посещава ревюта, театрални постановки, изискани коктейли… Обича да чете, да пътува, да флиртува.

Принц Нарцис

Той е любим на жените, които обичат да казват истината, не си падат по сплетни и клюки. Често точно тази им откровеност е причина за развалените отношения с околните.

Ева, която обича в дома й да има букет от нарциси, не е голяма привърженичка на Менделсон. За нея е важно да си намери добра работа, да върви по стълбичката нагоре и да има верен приятел за кризисните моменти.

Гербер = стабилен брак

Така си е – Ева, която обича голям гербер, вързан с красива панделка, най-вероятно е вече омъжена или пък скоро се е разделила с партньора си. Този тип жени са като орлици – бранят семейното огнище с цената на собствени лишения и компромиси. Те са предани съпруги, верни приятелки и грижовни майки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *