Мечтаете за остров Крит?

Със своите 8 336 кв. км, Крит се нарежда на първо място по големина сред гръцките острови и на пето в Средиземно море. Тук е и най-южната и най-слънчева точка от цяла Гърция.

Дарен с невероятна природа, скални масиви и незабравими гледки, остров Крит крие в себе си и много диви кътчета.

Именно на него се заражда една от първите европейски цивилизации – минойската. Тук се развиват и главните действия на едни от най-популярните старогръцки митове – тези за Европа, цар Минос, Дедал и Икар, Минотавъра, Тезей и Ариадна.

Събрал в себе си множество забележителности и великолепни сгради, останали от различни етапи и културни пластове от историята, островът е изключително ценно място за любознателния пътешественик, който сам иска да се докосне до миналото и да разбере повече за него.

Крит привлича със своите изключително красиви и чисти плажове – удоволствие за сетивата.

Сред тях са Елафонси, който е известен с леко розовия си пясък и всъщност представлява плитка лагуна, Вай – единственият плаж с естествени палми на острова, Матала, над който има комплект от пещери и много други.

С началото на новия туристически сезон и все по-топлите дни, “България Еър” ще зарадва всички свои пасажери с директни полети до една от най-изкушаващите гръцки дестинации, където дните са дълги, топли и солени, а настроението – екзотично.

Пътниците на авиокомпанията и всички, влюбени в морето и пътешествията, съвсем скоро ще могат да кажат “калимера” на остров Крит, известен още като “Островът на митовете и легендите”. “България Еър” стартира полетите си от София до Хераклион на 22 май.

Полетите отнемат само около 1 час, в рамките на който всеки може да се настрои на лятна вълна още през месец май.

Едно от големите предимства на директните полети на “България Еър” до остров Крит е, че националният превозвач каца в сърцето на острова – в столицата Хераклион.

В непосредствена близост до града е разположена най-известната забележителност на острова и най-големият археологически обект от времето на минойската цивилизация – дворецът Кносос.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.