Дестинации & ДегустацииНовинки

Мечтаете за остров Крит?

Със своите 8 336 кв. км, Крит се нарежда на първо място по големина сред гръцките острови и на пето в Средиземно море. Тук е и най-южната и най-слънчева точка от цяла Гърция.

Дарен с невероятна природа, скални масиви и незабравими гледки, остров Крит крие в себе си и много диви кътчета.

Именно на него се заражда една от първите европейски цивилизации – минойската. Тук се развиват и главните действия на едни от най-популярните старогръцки митове – тези за Европа, цар Минос, Дедал и Икар, Минотавъра, Тезей и Ариадна.

Събрал в себе си множество забележителности и великолепни сгради, останали от различни етапи и културни пластове от историята, островът е изключително ценно място за любознателния пътешественик, който сам иска да се докосне до миналото и да разбере повече за него.

Крит привлича със своите изключително красиви и чисти плажове – удоволствие за сетивата.

Сред тях са Елафонси, който е известен с леко розовия си пясък и всъщност представлява плитка лагуна, Вай – единственият плаж с естествени палми на острова, Матала, над който има комплект от пещери и много други.

В непосредствена близост до града е разположена най-известната забележителност на острова и най-големият археологически обект от времето на минойската цивилизация – дворецът Кносос.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *