Интериор

Направете си натурални средства против мухи и комари

Лятото е сезонът, когато комарите и мухите се появяват навсякъде, дразнят и пречат на нашия комфорт.

Вместо обаче да търсите препарати, ние ви предлагаме да се доверите на няколко натурални и ефективни начина да се предпазите от тези досадни насекоми.

Етерични масла. Комарите и мухите не обичат определени аромати. затова използвайте етеричните масла като естествени репеленти.

Най-популярните масла, които отблъскват тези насекоми, са от лайм, лавандула, чаено дърво, мащерка и мента.

Можете да сложите няколко капки от избраното масло в малко памуче и след това да нанесете върху ключови места от кожата.

Цитрусови плодове. Комарите и мухите не са големи почитатели на аромата на цитрусовите плодове. Можете да използвате кората на лимони, портокали или грейпфрути, за да отблъсквате тези насекоми. Просто я нарежете и я сложете около местата, където се събират насекомите.

Освен естествен репелент, ще имате и ароматизатор.

Растения, които отблъскват досадните гадини. Такива са мента, босилек, лавандула и розмарин. Можете да засадите тези растения в градината си или да поставите саксии с тях на терасата или прозореца.

Ароматът, който излъчват, ще отблъсне комарите и мухите.

Освен това, можете да използвате сушени листа от тези растения като природен репелент, като ги поставите в торбичка и ги разположите в близост до врати и прозорци.

Предпазването от комари и мухи с натурални средства е ефективен и безопасен начин да се справите с тези неприятни насекоми.

Използвайки етерични масла, цитрусови плодове и отблъскващи растения, можете да създадете обстановка, която ще отблъсне комарите и мухите, без да се излагате на вредни химикали. Прилагането на тези прости и естествени методи ще ви помогне да се насладите на по-спокоен и комфортен летен сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *