Лично

Наталия Гуркова: Всеки трябва да намери своето място

Тя е една от най-красивите българки. Тя е Мис България 1998 г. Дълго време живя извън България, защото любовта я отведе в Южна Африка. Точно 10 години.

После съдбата преобърна живота й. Когато на 24 септември 2018 г. съпругът й – Джордже Михалевич, бе застрелян в колата си. Защо, няма значение. По-важното е, че две деца останаха без баща. И тогава Наталия се върна в България.

Имала е много успехи в професионален план, но определя децата си като своя най-успешен проект. Харесва живота си. Казва, че е доста наситен. Като по филмите. И че трудните неща в живота, също са уроци, които трябва да бъдат преживяни. Учи децата си да бъдат силни и да вярват в себе си.

Как се чувстваш? Какво правиш?

– Добре. В момента работя по един нов проект, но не искам да говоря за него. Все още. Когато стане факт, тогава. Занимавам се най-вече с Джорджия. Бяхме на конкурса в Бразилия, после тя имаше участия на Sofia Fashion Week…

Как започнахте учебната година?

– Лятото е хубаво, но кратко. А те и двамата искаха да тръгнат, за да се видят с приятелите си.

Как реши Джорджия да тръгне по твоя път?

– Тя отдавна иска да се занимава с това. През 2015 г. участва в конкурса „Малка Мис България“. Тогава и получи правото да се яви на конкурса в Куритиба, Бразилия – Little Miss Nations, който се проведе в началото на септември. Спечели! Представи в 4 тура – с хавайски костюми, с официален тоалет, тур за таланти, където изпълни песен на Адел и кръг с национални костюми. Иска да се изявява като модел, но повече иска да бъде певица. Ходи и на уроци – при госпожа Оникян.

Певица? Не се ли опитваш да я насочиш към нещо по-сериозно?

– Не съм от родителите, които спират. Бих казала, че съм доста демократична майка. Едно дете, за да се чувства щастливо, трябва да прави това, което обича. Въобще, за да бъде човек успешен, трябва да прави това, което обича. Преди Джорджия искаше да бъде фея, после лекар. Купих й играчки… Сега иска да е певица.  Казвам сега, защото често сменя желанията си.

Но смятам, че всеки трябва да намери своето място и своето нещо, в което е добър.

А синът ти, какво обича да прави?

– О, традиционните мъжки неща. Обича да играе футбол, да има колички…

Двамата разбират ли се?

– И двамата са зодия Близнаци. На моменти се обичат. На моменти не отстъпват – всеки държи на своето. Трудно е… Тя си има характер. Той е по-палав.

По-различни ли са от теб като дете?

– О, времето е друго. Поколението е друго. Сега децата са по-космополитни. Знаят повече. Четат, съпоставят. Имат интернет. Новото време го изисква. Ние на техните години играехме на ластик…

Сега си сама в родителството. Справяш ли се?

– Справям се чудесно. Нямам избор. Но и приятелите така ми казват. Използвам всяка възможност да сме заедно. Не знам… Вече една година сме без баща им. Надявам се да се справям добре. Опитвам се да ги науча да бъдат добри, да бъдат силни, самостоятелни, да се справят с всякакви ситуации в живота.

 

Снимки: Личен архив и Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *