ЗвездиНовинки

Почина актьорът Иван Ласкин

Актьорът Иван Ласкин е починал във Военна болница, съобщиха от лечебното заведение.

Той бе приет в болницата в тежко състояние в края на декември.

Ласкин има много роли в театъра. Снимал се е в български и чужди филми.

Става известен през 1986 г. с детския сериал „Васко да Гама от село Рупча”, в който той играе главната роля и го превръща в най-популярното момче у нас.

Родителите му нямат нищо общо с киното и театъра. Корените на баща му са от Самоков, а по майчина линия е арменец. Асистенти на режисьора Димитър Петров го забелязват на улицата сред група момчета, които обикалят София и стрелят с прашки. През 1994 г. завършва НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков. Същата година в Малък градски театър „Зад канала“ изпълнява ролята на Джими Портър в постановката „Обърни се с гняв назад“ от Джон Осбърн, която му носи голям успех. За тази роля през 1995 г. печели награда „Аскеер“ в категория „Изгряваща звезда“. В творческата му биография са записани участия в повече от 12 български игрални филма, 20 европейски и американски продукции и телевизионни сериали.

През последните години Ласкин активно коментираше нещата от живота във фейсбук профила си и имаше много фенове.

Голям фен на ловните преживявания, Ласкин имаше много приятели, обичаше компаниите.

Музикантът Румен Бояджиев: „Много съжалявам за Иван… много. Иза всички хора на изкуството, които не издържаха… тази грозотия, в която живеем. А издържалите не са герои… дори и силни не са. Просто… търпеливи“.

„Много е трудно в такъв момент да се съсредоточа върху изказа, върху фразата, макар че сме имали безброй общи случки, ситуации, емоции… Ще запомня Ванката в неговата цялост, като сложна личност. Той беше явление! Много специален човек“, с болка отбеляза Ернестина Шинова.

„Беше с остри възприятия за света, притежаваше честолюбие и природно чувство за справедливост. А, както знаем, животът не е справедлив и този дисбаланс със света руши чувствителната личност. Иска ми се да положим усилия да променим нашия живот така, че да не си отиват без време чувствителни и талантливи хора като Ласкин“, казва Здравко Митков.

Изказваме съболезнования на съпругата му Александра Сърчаджиева и дъщеричката им.

Поклонението ще бъде във вторник (8 януари) от 12:30 ч храма „Свети Седмочисленици“. Малко по-късно погребението ще се състои в Алеята на творците на Централните софийски гробища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *