LoveTeхМузикаНовинки

Предизвикателство: Изкуствен интелект пее като Дрейк и Уикенд

Все по-често ще четем и ще се сблъскваме с темата „изкуствен интелект“. За съжаление технологиите със сигурност са доста по-напред, отколкото ние, обикновените хора, можем дори да си представим. Дали е за добро или за лошо, предстои да разберем.

Едно е сигурно – използвани в медицината, за да спасяват човешки живот, те са невероятен шанс за нас.

Използвани в производството и като работна ръка или за военни цели, те са лошо предизвикателство, с което ще трябва тепърва да се борим.

А едно от последните „постижения“ показва, че творците са първите, които се сблъскват с проблема.

След появата на картини, дело на изкуствен интелект, сега дойде ред и на изпълнителите. Песен, създадена с изкуствен интелект, който пресъздава гласовете на Дрейк и Уикенд, стана много популярна в социалните мрежи, съобщиха Би Би Си и БТА.

В парчето Heart On My Sleeve звездите, които преди са пели заедно, си разменят реплики за Селена Гомес, която пък беше близка с Уикенд.

Създателят, известен като @ghostwriter, твърди, че песента е създадена от софтуер, обучен да звучи като гласовете на музикантите.

„Това е само началото“, пишат под видеоклипа на песента в Ютюб.

„Наистина сме в нова ера“, добавя друг слушател в коментарите. „Вече дори не мога да разбера кое е истинско и кое е фалшиво“, гласи коментарът.

Откакто е публикувана в петък, песента е гледана повече от 8,5 милиона пъти в ТикТок. Пълната версия също така е пусната 254 000 пъти в Спотифай.

Песента не е перфектна. Записът е грапав с качество на любителско демо, а вокалите понякога са неясни. Все още нито един от изпълнителите не е отговорил на предизвикателството, но Дрейк неотдавна изрази недоволство от клонирането на гласа му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *