Ричард Гиър: Желая ти щастие!

Ричард Гиър е роден на 31 август 1949 година. Баща му е застрахователен агент, майка му – домакиня. В семейството са 5 деца.

В училище Гиър се отдава на музиката – свири на няколко инструмента и композира за театрални постановки.

През 1967 г. актьорът завършва North Syracuse Central High School и печели спортна стипендия за Масачузетския университет, където завършва философия.

През 1973 г. получава възможност да играе в Лондонската версия на „Брилянтин“.

През 1991 г. Гиър и топ моделът Синди Крауфорд се женят, но бракът им просъществува само четири години. Вторият брак на актьора е от 2002 г. И се оказва по-сполучлив – с актрисата Кери Лоуъл.

Сега Гиър е

Първият силен филм на Гиър е „Американски жиголо“ (1980) на режисьора Пол Шрайдър, следван от „An Officer and a Gentleman” (1982).

В началото на 80-е актьорът предприема пътувания до Хондурас, Никарагуа и Ел Салвадор, а за свой спътник има винаги лекар, който да помага на ранени и избягали от домовете си местни хора.

Междувременно снима „Котън клъб“ на Франсис Форд Копола, където си партнира с Боб Хоскинс, Джеймс Ремар, Никълъс Кейдж, Лорънс Фишбърн и др.

Повратната точка в кариерата на Ричард Гиър е през 1990 г., когато излиза хитът „Хубава жена“ на Гари Маршал, с Джулия Робъртс.

Следват „Първичен страх“ (1996), последван от „Red Corner”, а през 1997 г. играе рамо до рамо с Брус Уилис в „Чакала“.

Ричард Гиър за живота и смисъла да си жив

„Майката на моя приятел се хранеше здравословно цял живот. Тя никога не консумираше алкохол, нито каквато и да е „лоша“ храна, спортуваше вьсеки ден, беше много гъвкава, много активна, приемаше всички добавки, които лекарят й беше препоръчал, никога не излизаше на слънце без защита, а и когато излизаше, беше за кратко – практически защитаваше своето здраве в най-голяма степен.

Днес тя е на 76 години и има рак на кожата, рак на костния мозък и екстремна остеопороза.

Бащата на моя приятел ядеше бекон, сланина, масло, не спортуваше, стоеше на слънце докато не изгори всеки път. Подходът му към живота е такъв, че да живее на максимум, а не както другите му предлагат.

Той вече е на 81 г., а лекарите казват, че има здравето на млад човек.

Хора, не можете да избягате от вашата участ. Тя е някъде там и ще ви намери, а думите на майката на приятеля ми, която все още е жива бяха:

„Ако знаех, че животът ми ще завърши по този начин, бих живяла на максимум, наслаждавайки се на всичко това, за което ми беше казано, че не трябва!“

Никой от нас няма да излезе жив от този свят, така че спрете да се отнасяте към себе си така, както другите ви налагат. Яжте вкусна храна, отидете на разходка в хубав слънчев ден, скочете в океана. Кажете истината, която носите в сърцето като скрито съкровище. Бъдете откачени, смешни. Бъдете любезни. Бъдете луди. Няма време за нищо друго“, препоръчва известният актьор. Независимо дали това е история, която наистина се е случила на известния актьор или не, урокът е ясен: „Не бъдете обсебени от нещо, само защото става дума за мигновна тенденция или нечия препоръка. Живейте живота си по собствен начин“

Неговият безценен урок по щастие

Преди много години Гиър започнал да пожелава щастие мислено на всяко живо същество, което среща по пътя си, обяснява самият той.

„Има едно мощно упражнение, което е доста просто и аз започнах да използвам преди много години.
Който и да съм се срещал по пътя си, било то човек или насекомо, първата мисъл, която допускам, по отношение на това същество, е: „Желая ти щастие!“ Но най-важното е, че тази идея, наистина трябва да бъде първата:
„Желая ти щастие“.
Тази мисъл напълно ще промени това, което се случва между вас и този човек. Казвам това, изхождайки от личен опит.
Понякога е много трудно, когато срещнете врага, когато се окажете лице в лице с неочаквано трудна и тежка ситуация…
Преобразувайте егото, отпуснете се, превърнете в Любов.
„ЖЕЛАЯ ТИ ЩАСТИЕ!“
Опитайте и ще видите колко много ще се промени всичко във вашия живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *