Добра форма

Ритуали, които ще ви направят по-щастливи

За всеки щастието има различно име, значение, визия. Някои от нас са го постигнали, други все още го търсят… Какво можете да направите обаче в ежедневието си, за да се доближите до своето щастие? Според психолозите, трябва да си създадем свои ритуали, които ще ви върнат хармонията и увереността.

Ритуали за събуждане

Както започне денят ви, така и ще протече. И това е самата истина. Сигурно сте забелязали, че някои дребни проблеми – по време на закуската, докато пътувате, хвърлят сянка върху целия ден. Затова е важно да го започнете добре. Когато отворите очи, помислете си колко хубави неща могат да ви се случат… Вземете си душ, водата отмива старите емоции и зарежда позитивно.

Не пропускайте закуската – пригответе си нещо, което да отговаря на настроението ви и е съставено от любимите ви продукти. Ако обичате да пиете кафе, направете си, дори да трябва да станете по-рано. Само не бързайте, докато ядете. Първо, това не е много полезно за тялото, и второ, това означава, че забравяте да се наслаждавате на простите неща. А когато излизате от дома си, не забравяйте да се усмихнете на отражението си в огледалото.

Ритуали преди важна среща

Може да ви звучи невероятно, но е добра идея, ако преди важна среща изпечете пай или сладки и почерпите колегите си. Пет минути преди началото на разговора се погледнете в огледалото и вижте дали ви харесва това, което се отразява там.

Когато отивате на важна среща, поздравете хората, които срещате по пътя. Така създавате добра карма, Вселената обича и ще ви се отблагодари за това.

Пречистващи ритуали у дома

Чиста къща означава чисти мисли и чиста енергия, казват източните мъдреци.

Затова от време на време можете да си позволите по едно хубаво почистване на пространството – шкафове, гардероби, под леглата. Сортирайте, изхвърлете ненужното, запазете ценните спомени, избършете прахта. Това ще зареди с енергия, ще ви ободри. Задължително махнете счупените неща. Счупени чинии, дрехи с петна, дори неприятните мисли, които ви карат да се чувствате зле…

Ритуали за здраве

Стават въпрос за полезни навици, които включват контрастен душ, физическо натоварване, хубав сън, добра храна, както и храна за душата и ума. Можете да сложите кварцова пирамида или просто парче кварц до горната част на леглото, където е главата ви – ще ви помогне да заспите по-бързо и да се събудите спокойно. Или винаги носете със себе си кварцов амулет.
Хвалете се за всяко малко нещо, което правите за своето здраве и благополучие – когато си купите витамини, когато отидете на процедура, масаж…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *