ЗдравеНовинки

Спасете кожата си. Посетете дерматолог

Вече 8 години La Roche-Posay провежда кампания за превенция на рака на кожата. И организира безплатни прегледи на кожата при специалисти-дерматолози.

Една от любимите ни марки козметика вярва, че всички ние трябва да бъдем #Skinhealth активисти. Затова насърчава редовната проверка на бенките – всеки трябва да си прави годишен преглед при дерматолог, особено хората с по-голям брой бенки.

Инициативата „SAVE YOUR SKIN” набляга на важността на редовните прегледи на кожата.

99% от раковите образувания на кожата са лечими, когато бъдат открити навреме. Кампанията се стреми да запознае хората с начините, по които могат да участват в превенцията на рака на кожата.

През целия месец юни дерматолози в България ще си партнират с La Roche-Posay и ще предоставят напълно безплатна консултация със специалист на всеки, който има бенки или кожни образувания, които го тревожат.

Повече информация и графика на дерматолозите по градове ще намерите тук: www.laroche-posay.bg.

Сайтът ще ви предостави повече информация за кампанията, както и ще ви позволи да намерите имената на дерматолозите, както и датите на провеждане на прегледите. Ще можете да запазите час за безплатен преглед на телефоните, посочени в таблицата.

Дерматолозите са категорични за важността на редовните прегледи на бенките от специалист.

“Клиничната оценка на бенките е важно да бъде направена от дерматолог с оглед ранното разпознаване на злокачествени такива. Ранно поставената диагноза води до навременно лечение и спасява живот. Бъдете отговорни!“. Това казва д-р Наташа Цекова Трайкович, дерматолог и началник клиника по онкодерматология и дерматохирургия, УСБАЛ по онкология, София.

Трябва да бъдете проактивни в наблюдението на промените в бенките си и редовно да ги анализирате, като използвате одобрения от дерматолозите метод ABCDE.

Методът ABCDE е ефективен инструмент, който ви помага да идентифицирате подозрителни характеристики на всяка бенка, която може да изисква допълнително внимание. Обръщайте внимание на:

A – за асиметрия (asymmetry): бенки с неправилна или неравна форма.
B – за граници (от border): бенки с назъбени или неопределени граници.
C – за цвят (от color): бенки с множество цветове или нюанси.
D – за диаметър (от diameter): бенки с диаметър над 6 милиметра.
E – за еволюция (от evolution): бенки, които се променят по размер, форма, цвят или височина.

Ако сте загрижени за някой специален за вас човек, проверявайте и неговите бенки!

Ранното откриване и намеса могат значително да увеличат шансовете за успешно лечение, ако се установят някакви аномалии.

Ето защо трябва да отидете при вашия дерматолог незабавно, след като забележите някои от признаците, споменати по-горе. Използването на тези съвети може да спаси живот.

Ракът на кожата е един от най-често срещаните видове рак. Всяка година по света се регистрират над 132 хиляди нови пациенти с меланом и над 1,2 милиона с немеланомен рак на кожата.

Защитата на кожата от опасните слънчеви лъчи е ключова за поддържането на кожата здрава и красива. Доказано е, че 86% от меланомните и 90% от немеланомните ракови заболявания на кожата са причинени от слънчеви изгаряния. Добрата новина е, че има начини за превенция и поставянето на диагноза е лесно, тъй като ракът на кожата е лесно видим.

Вижте повече информация по темата тук: https://www.laroche-posay.bg/event/save-your-skin-melanoma

#SAVEYOURSKIN

Когато избирате слънцезащитни продукти, изберете тези, които са дерматологично тествани и клинично одобрени.

Тези продукти се подлагат на строги тестове, за да се гарантира тяхната ефективност и безопасност. Търсете продукти с много висок слънцезащитен фактор, за да осигурите оптимална защита срещу вредните UV лъчи.

В допълнение към употребата на слънцезащитни продукти е препоръчително да следвате и следните препоръки: избягвайте излагането на слънце през най-горещите части на деня, обикновено между 10 сутринта и 16 часа. Стойте на сянка, когато е възможно, носете шапки с широка периферия, за да предпазите лицето и шията си, и носете слънчеви очила, за да предпазите очите си от UV лъчите.

La Roche-Posay представя своето решение за защита на кожата от опасните слънчеви лъчи със своята гама слънцезащитни продукти Anthelios, чиято широкоспектърна защита е резултат от над 25 години новаторски клинични изследвания в областта на слънцезащитата и чувствителната към слънцето кожа. Повече информация за гамата и нейните продукти ще намерите на уебсайта на бранда.

#SaveYourSkin #Anthelios #LaRochePosayskincare

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *