Стинг на 70: щастлив и в прекрасна форма

Как един мъж на 70 успява да изглежда така, както Стинг на тази снимка? Отговорът, естествено, е простичък. Правилно хранене, по-малко стрес, хоби и добра жена.

Забравете за полуфабрикатите

Стинг и съпругата му Труди Стайлър водят много здравословен начин на живот.

Двамата спазват макробиотична диета, което означава, че менюто им е богато на зърнени храни, пресни зеленчуци, количеството месо е умерено, а въздържането от млечни продукти и захар е задължително.

Полуфабрикатите са абсолютно забранени. Основната идея на такъв тип диета е да се храним максимално естествено – без консерванти и подобрители на вкуса. Най-добре е да се консумират сезонни плодове и зеленчуци.

Отглеждайте зеленчуци

Не всеки може да си позволи този лукс, но той е в огромен плюс за добрия начин на живот. Стинг и Труди отглеждат страшно много продукти в собствената си ферма.

Освен плодове и зеленчуци, те произвеждат мед и гледат кокошки.

Време за спорт, който подрежда и душата

Вълшебните свойства на йогата се доказват за пореден път, макар и Стинг да започва да я практикува късно – когато е на около 40 години.

Самият той е говорил за ползите от това занимание: „Йогата ви мотивира за тренирате по-често и наистина обръща процеса на стареене. Кара те да се чувстваш страхотно и те прави невероятно атлетичен. На тази възраст тялото ми може да прави неща, за които не можех и да си помисля на младини“, твърди музикантът.

И време за минутка тишина

Стинг допълва йогата с медитация, защото има нужда умът му да релаксира. Вътрешният, душевен баланс е също толкова важен, колкото физическият.

„Медитирането ме научи да се доверявам повече на силата на любовта – любовта към себе си и към близките“, казва певецът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *