ИстинскиLOVEистории

Тя си отиде на 104, но преди това скочи с парашут

Преди броени дни 104-годишната годишната Дороти Хофнър скочи с парашут от 4 хиляди метра височина. 

С този скок Дороти се превърна в един от най-възрастните парашутисти в света. Напук на годините, представите за пенсионираните хора, напук на всички страхове, че „нещо може да ти се случи“.

„Възрастта е просто число“, каза Хофнър, след като се приземи на 1 октомври.

Преживяването трае 7 минути. На земята Хофнър е посрещната от свои приятели, които я поздравяват за смелостта.

„Горе беше прекрасно. Прекрасно. Не би могло да бъде по-хубаво“, казва жената, хващайки се за проходилката си. И споделя, че следващото нещо, което би искала да опита, е полет с балон.

Бившата телефонна операторка прави първия си скок с парашут на 100-годишна възраст.

Пенсионира се преди 43 години. Никога не се е женила, а последните години от живота си прекарва в дом за възрастни хора.

@nbcchicago

Dorothy Hoffner, a lifelong Chicagoan and centenarian who recently set a world record for being the oldest person to ever participate in a tandem skydive, has passed away just a week after her incredible jump. Officials at the Brookdale Senior Living Center confirmed that Hoffner died in her sleep on Sunday night. #chicago #chicagonews #skydiving #skydive

♬ original sound – NBC Chicago

За съжаление малко след скока Дороти си е отишла от този свят. Денят на скока със сигурност е останал като най-яркия ѝ спомен.

За смъртта на възрастната дама съобщават от Чикагската асоциация на парашутистите, отбелязвайки, че дороти е имала „невероятен и пълноценен живот“.

През декември смелата Хофнър щеше да навърши 105 г.

Организаторите на скока подготвят документите за включването на рекорда ѝ в Книгата на Гинес с надеждата, че тя посмъртно ще бъде призната за най-възрастната парашутистка в света. Ако това се случи, тя ще отнеме рекорда на 103-годишната Линеа Ларсон от Швеция.

Искрено се надявам там някъде, Дороти да се е качила на небесен балон и да хвърля по един поглед към Земята.

Смелостта ѝ трябва да ни послужи за пример – да следваме сърцето и мечтите си. Независимо от годините, ограниченията и страховете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *