ЛюбопитноНовинки

Усмивката удължава живота

Не е тайна, че хората, които гледат на живота от черната му страна, живеят по-кратко. И обратното – оптимистите по-лесно преживяват стреса, живеят повече и по-лесно.

Според лекарите и психолозите с една усмивка можете да убиете не два, а цяло стадо зайци!

Здравословно

Учените са доказали, че устните са свързани с един от енергийните центрове на тялото.

В източните общества смятат, че той отговаря за социалната адаптация, общуването, успеха. Увисналите надолу ъгълчета на устните блокират този център и човек не може да се справи с живота.

Усмивката от своя страна може да бъде използвана вместо болкоуспокояващо. Истинската радост помага за производството на ендорфин в организма – хормона на щастието, и предпазва от образуването на хормоните на стреса, които засилват болката.

Затова в много западни клиники успешно използват смехотерапията за лечение. Когато човек се разсмее, животът не изглежда толкова страшен, а проблемите – толкова неразрешими. Важното е да се посмеете от душа.

И накрая – усмивката съхранява младостта и красотата, което се отразява върху лицето ни. Когато се намръщите, напрягате 43 мускула, а когато се усмихвате – само 17.

Защита и нападение

Кой не е срещал по пътя си хора, които дават всичко, за да ни извадят от равновесие и да ни докарат до истерия? Когато пред вас се изправи такъв индивид, просто му се усмихнете.

Колкото по-широка е дъгата на усмивката ви, толкова по-неуверен ще се почувства събеседникът ви. Обяснението е просто. Също както и животните, на подсъзнателно ниво ние приемаме оголените зъби като заплаха. Ето защо усмихващият се човек изглежда силен и уверен.

За щастие усмивката може да бъде и спасителен пояс. Усмихвайки се, вие можете да окуражите неувереният, комплексиран човек, стоящ срещу вас.

Не е добре да се усмихвате, когато…

Сте сгафили сериозно, обидили сте някого и сте виновни. В такъв случай е по-добре да сте сериозни и да изключите “виновната” усмивка от арсенала си. Нищо не дразни обидения човек така, както глуповатото подсмихване.

Избягвайте да се усмихвате и на шефа си, за да не си помисли той, че нещо не е наред с умствените ви способности или пък, че му се подмазвате. Е, ако той се пошегува с вас, то тогава можете и вие да се посмеете, но с мярка.

В никакъв случай не отговаряйте с усмивка на двусмислените намеци на малко познат човек. Той може да приеме усмивката ви като покана или поощрение.

И разбира се, не се усмихвайте, ако ще демонстрирате пожълтели зъби с лош вид – по-добре идете на зъболекар!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *