Книги

Людмила Живкова. Биография

Людмила Живкова. На 5 декември от печат излиза една интересна книга, посветена на живота и работата на дъщерята на бившия Първи на държавата.

„Животът и смъртта на Людмила Живкова“ (издателство „Сенс“) е резултат на многогодишен труд на автора Иво Милев. Той работи по темата от 2009 г. във връзка с развитието на проект за игрален филм. След обработката на 50 000 страници архивен материал, в по-голямата си част неизползван досега, книгата представлява уникален биографичен разказ за Людмила.

В центъра на този разказ е личната драма и трагедия на една жена, умряла с чувството, че е предадена, изоставена и излъгана, дори от собствения си баща, а смъртта й и до днес продължава да буди загадки.

Иво Милев е подходил с хирургическата точност на хронист към темата. Събрал е детайлите в едно плътно цяло. Оформил е образ, който може да се възприема с хладен разум. Документалната сага не е предназначена да защитава или отрича времето, хората, решенията им. Това е описание, страничен поглед върху всичко възможно, което ги е оформило.

Иво Милев е роден през 1971 г., завършил Езикова гимназия в гр. Ловеч и право в СУ “Св. Климент Охридски”. Дългогодишен юрисконсулт на продуцентските компании СИА, Камера, Еф Хикс Камера, Чучков Брадърс и др., впоследствие – до 2010 г. – изпълнителен директор на СИА, компанията продуцент на филма “Мисия Лондон”, сериала “Стъклен дом”, “Под прикритие“ и др. Сценарист и изпълнителен продуцент на “Отплата” (сериал, Нова ТВ, 2012).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *