Здраве

Знаменитости се лекуват с… хлорофил

Това е една от последните тенденции при здравословния начин на живот. И голяма част от световните знаменитости вече я изпробват, за да подобрят цялостното състояние на здравето си, пише dailymail.co.uk.

Хлорофилът е пигмент, който оцветява растенията в зелено, основният елемент, резултат от фотосинтезата.

Почитателите на диетата, основана на хлорофила, казват, че пигментът помага да се увеличи количеството и качеството на еритроцитите в кръвта, зареждайки организма с енергия, подобрявайки системата на подаване на кислород.

Хлорофилът има молекулярна структура, подобна на хемоглобина, веществото което прави кръвта ни червена и отговаря за преноса на кислорода в организма.

Освен това хлорофилът е мощен антиоксидант, защитаващ черния дроб благодарение на антисептичните си и противовъзпалителни свойства и регулиращ активността на стомашно-чревния тракт.

Хлорофилът е ефективен източник на магнезий, витамини К и С, фолиева киселина, желязо, калций и белтъчини.

Изследователите установили, че ако се разрежда с вода и се консумира, хлорофилът дава енергия на тялото, увеличава броя на червените кръвни клетки и подобрява транспорта на кислород в тялото.

Той предпазва черния дроб и регулира храносмилателната дейност, като е мощен антиоксидант. Хлорофилът е много богат на магнезий, витамин С, витамин К, желязо, фолиева киселина, протеин и калций.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *