Красота

Азелаиновата киселина и ползите ѝ за кожата

Всички знаем, че е важно да включим в грижата за кожата киселините. Ако например, се оплаквате от матова, неравна кожа, локална хиперпигментация, склонност към акне, имате нужда от азелаинова киселина в състава на продуктите, които използвате.

В козметиката азелаиновата киселина е ефективна съставка срещу няколко кожни проблема наведнъж: розацея, акне, неравна текстура на кожата, постакне и пигментация.

Азелаиновата киселина е основната съставка в борбата със зачервяванията, възпаленията, подуване, свързано с розацея. Тя инхибира бактериите.

Киселината има противовъзпалително, ексфолиращо и антибактериално действие, тоест действа незабавно срещу три фактора, които определят появата на възпаление.

Освен това тя инхибира производството на ензима тирозиназа, който участва в производството и преноса на пигмент. Тоест не позволява на пигмента да проникне в кожните клетки и да ги оцвети.

И не на последно място азелаиновата киселина ексфолира кожата, изглаждайки я.

Използвайки азелаинова киселина, не забравяйте за SPF защитата.

Най-удобно е да закупите азелаинова киселина под формата на серум – по този начин определено няма да забравите да я покриете с крем и кожата ще получи допълнителна защита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *